Ödüllü Kilimler Bu Müzede

UŞAK - SONER KILINÇ - Uşak Belediyesi Halı Kilim Müzesi'nde değerli Uşak halıları ve ödüllü kilimler ziyarete açıldı.

Uşak Belediyesi Halı Kilim Müzesi ve Dokur Evi Sorumlusu Ayşe Ceren Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre önce açılışı yapılan müzeyi çok sayıda kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Müzenin kuruluş aşamasında ressam Devrim Erbil'in büyük payı olduğunu ve bu kapsamda, tarihi bir Uşak Evi'ni restore ettirdiklerini aktaran Uçar, iki katlı müzede birbirinden değerli 48 parça eserin sergilendiğini ifade etti.

Müzede sergilenecek eserlerin sürekli yenileneceğini, Türk halı sanatının eşsiz eserlerini dönemsel olarak müzede sergilemek istediklerini anlatan Uçar, şunları kaydetti:

"Türk halı sanatının her yönüyle müzede yansıtılması planlanıyor. Müzede şu an çok değerli Uşak halıları ve ödül almış Uşak kilimleri sergileniyor. Ressam Devrim Erbil'in halıya dokunmuş tablolarından bazı eserler de müzemizde. Bunun yanı sıra yüz yılı aşkın kullanılan çok kıymetli halılarda müzemizde bulunuyor."

Halı ve kilim sanatının Uşak için önemli bir değeri olduğunu, müzede halı ve kilim sanatının tüm estrümanlarının zaman içindeki yolcuğunun anlatılacağını dile getiren Uçar, "Müzemizde, Orta Asya'dan günümüze Türk halı sanatını yansıtan pek çok halı belirli aralıklarla yer alacak. Müze bir anlamda halı sanatının görsel arşivi niteliğine dönüşecek" diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise Halı Kilim Müzesi'nin önemli bir sanat ve kültür projesi olduğunu belirterek, ilereleyen dönelerde müzenin çok daha gelişeceğini söyledi.

Kaynak: AA