Karşıyaka’ya Modern Kurban Satış Merkezi

Karşıyaka Belediyesi’nde açılışlar aralıksız devam ediyor.

Karşıyaka’ya Modern Kurban Satış Merkezi
10 Eylül’de 2 açılış ve 1 temel atma töreni düzenleyecek olan Belediye, 11 Eylül’de de, kenti modern bir Kurban Satış ve Kesim Merkezi ile buluşturacak. Latife Hanım Mahallesi’ndeki tesisin açılışı ise, CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray tarafından yapılacak.
Özellikle Kurban bayramları öncesinde kentlerde yaşanan çağdışı görüntülere Karşıyaka’da son verecek “Karşıyaka Belediyesi Adak, Kurban Satış ve Kesim Merkezi” 3 bölümden oluşuyor. Kapalı alanda 300 büyükbaş ve 1110 küçükbaş hayvan satışının yapılacağı özel bölmeli alanların ile yemlik ve sulukların yanı sıra, hijyen koşullara sahip kesim bölümü bulunuyor. Merkezin de, ayrıca, hayvan sahipleri için de konakla, duş ve kafeterya olanakları da sunuluyor. Hayvan indirme rampaları ile hastalıklı hayvanlar için karantina padokları da hazırlandı.

Hayvanların sağlıklı ortamlarda bulunması için her türlü önlemin alındığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Adaklık hayvanlar İzmir’in kenar semtlerinde kaçak yerlerde satılıp olumsuz koşullarda kesiliyor. Karşıyaka’da hazırladığımız kapalı alanda hayvan satışı yapılabilecek. Kesim yerleri de her türlü hijyen koşullarda sağlanacak. Aynı alan kurban satışı için de kullanılacak. Vatandaşlarımız 12 ay boyunca adaklarını yerine getirebilecekleri modern bir yere kavuşmuş olacak. Açacağımız bu alan canlı hayvan borsası olarak da işleyecek“ dedi.

Kaynak: İHA