İstanbul, Aa'nın Sponsor Olduğu İki Önemli Etkinliğe Ev Sahipliği Yapacak

İSTANBUL - İstanbul, 9-10 Eylül 2013 tarihleri arasında Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Konferansı'na ve 11-12 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Finansal Sistemler Forumu'na ev sahipliği yapacak. Anadolu Ajansı her iki etkinliğinden de sponsorluğunu yapacak.

Dünya entelektüelleri küresel finans sisteminin geleceğini tartışmak üzere İstanbul'da buluşuyor. Bu yıl dokuzuncusu yapılacak Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Konferansı, İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

SESRIC, İslam Kalkınma Bankası Grubu'na bağlı İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü,Hamad bin Khalifa Üniversitesi bünyesindeki Katar İslami Çalışmalar Fakültesi ve Uluslararası İslam Ekonomisi Derneği ortaklığında düzenlenecek olan konferansa, yurtiçi ve yurtdışından yüzü aşkın akademisyenin katılması bekleniyor.

-Uluslararası Finansal Sistemler Forumu

Anadolu Ajansı'nın sponsorluğunu yaptığı IFFS ise İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Forum, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bir alt kuruluşu olan İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi,Türkiye Katılım Bankaları Birliği,Borsa İstanbul, İslam Kalkınma Bankası Grubu ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ortaklığında gerçekleştirilecek.

Forum'da, devlet adamları ve diğer politika yapıcılar, uluslararası kuruluş üst düzey temsilcileri, akademi dünyasından tanınmış iktisatçılar ve finans dünyasının önde gelen temsilcileri bir araya gelecek.

Uluslararası Finansal Sistemler Forumu, dünya ekonomisinin 2007 yılında başlayan ve küresel finans sisteminin sağlığını etkilemekle kalmayıp finansal sistemdeki bazı yapısal sorunları gözler önüne seren krizin olumsuz etkilerinden kurtulma çabalarının devam ettiği bir dönemde düzenleniyor.

"Sürdürülebilir Kalkınma için Sürdürülebilir Finans" teması altında düzenlenecek olan Forum'da, küresel finans sisteminin sürdürülebilirliğini olumsuz yönde etkileyen faktörler ve sürdürülebilir kalkınma üzerindeki etkiler detaylı bir şekilde ele alınacak.

Forum'da ele alınacak konudan bazıları şöyle:

"Daha adil, istikrarlı ve sürdürülebilir bir finansal sistemin oluşturulmasında kritik bakış açıları ve yeni vizyonlar, kriz sonrası dönemde küresel finansal mimari ve alternatif finansal sistemler için başarı olanakları ve muhtemel zorluklar, risk ve getiri paylaşımı konusunda daha katılımcı bir finansal sistemin teşvik edilmesinin yolları, finansal kurumlar açısından sermaye piyasasındaki gelişmeler ve alternatif iş modelleri, finansal sistemlerin istikrar ve kapsayıcı sürdürülebilir kalkınmadaki rolleri, daha fazla risk-getiri katılımına dayalı bir finasal sistemde girişimciliğin ve girişim sermayesinin teşvik edilmesi ve güçlendirilmesi için atılması gereken adımlar."

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Finansal Sistemler Forumu'nun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapması ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da konuşmacı olarak yer alması bekleniyor.

Forum hakkında daha geniş bilgi, "IFFS.sesric.org" sitesinden edinilebiliyor.

Kaynak: AA