Hisarcıklıoğlu’ndan Kadın Girişimcilere Destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de kadın girişimci sayısının bir önceki yıla göre 20 bin artış gösterdiğini belirterek bundan gurur duyduğunu söyledi.

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında Ortak Proje, Eğitim ve Araştırma Protokolü törenine TOBB Başkanı Rifat Hisacıklıoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ve İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aynur Tartan’ın yanı sıra çok sayıda oda üyesi katıldı.

Hisarcıklıoğlu, bugün Türkiye’de kadın girişimciliğinin oluşmasının en büyük sebebinin TOBB’un çalışmalarından dolayı olduğunu kaydetti.

Zengin olmanın yolunun girişimcilikten geçtiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Genç girişimcilik kadın girişimcilik Türkiye’de eğer bu gün gündemdeyse bunda herhalde en büyük katkı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nindir. Genç ve kadın girişimciliğini aslında pozitif ayrımcılık yaptığım için değil, kendim için istiyorum. Ben zengin olmak istiyorum o yüzden. Yani zengin olmak istiyorsanız eğer kadın ve genç girişimcileri desteklemek zorundayız. Türkiye’deki kadın girişimci sayısı bir önceki yıla göre tam 20 bin artmış. Bunda çorbada tuzu olan bir kardeşiniz olarak gurur duyuyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin en eski borsası olan İzmir Ticaret Borsası’nın başında da bir kadın olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
“Helal olsun İzmirlilere ilk defa bir kadını Türkiye’nin en eski borsasının başkanını kadın yaptılar ki, müthiş bir devrim bu. İşte bu zihniyet devrimi dediğimiz bu. İzmir bunu kırdı.”

Bu arada İzmir Ticaret Borsası’nda imzalanan protokol ile birlikte, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesinde meslek hayatlarına başlamaya hazırlanan kız öğrencilere Kadın Girişimciler Kurulu ve üniversitenin işbirliği ile girişimcilik konusunda destek olunması sağlanacak.
Kaynak: İHA