Elazığ'dan Kısa Kısa

ELAZIĞ - Keban ilçesinde "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında yaz döneminde açılan Kur'an kursunda başarılı olan 20 öğrenciye sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan Keban Milli Eğitim Müdürü Bahri Taş, proje kapsamında Keban Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda çeşitli kurslar düzenlendiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler kursuna 20 öğrencinin katıldığını belirten Taş, öğrencilerin kursu başarıyla bitirdiklerini ifade etti.

Törene, Keban Halk Merkezi Eğitim Müdürü Cengiz Ergül, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü Yasin Celayir ve öğrencilerin aileleri katıldı.

-Ağın'da mahalle çeşmesi yenilendi

Ağın'ın Ali Uşağı Mahallesindeki çeşmeyi vatandaşlar kendi imkanlarıyla onardı.

Mahalleli, çeşme etrafında çevre düzenlemesi yaparak oturma alanı oluşturdu. Mahalle sakinlerinden Hasan Karnak ise çeşme duvarlarına Ağın'ı anlatan resimler çizdi.

Çeşmenin açılışında konuşan emekli öğretmen Kemal Karataş, mahalle sakinlerinin yıllardır çeşme etrafında bir araya gelerek sohbet ettiğini, bu nedenle de çeşme ve etrafını tekrar düzenleyerek daha kullanışlı bir hale getirdiklerini belirtti.

Çeşmenin yapılmasında ve çevre düzenlemesinde mahalle sakinlerinin çalıştığını dile getiren Karataş, çeşmenin mahalenin birlik ve beraberliği için önemli olduğunu, bu yapıyı korumaya çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA