Azeri Ressam Meryem Elekberli'nin “Renklerin Ruhu” Adlı Sergisi Fransa'da Açıldı

Azeri ressam Meryem Elekberli'nin, "Renklerin Ruhu" adlı sergisi Fransa'nın Deauville kentinde açıldı.

Azerbaycanlı genç ressam Meryem Elekberli'nin 81 adet yağlı boya tablosu, Deauville'de 1975 yılından bu yana her yıl düzenli olarak 30 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Amerikan Filmleri Festivali çerçevesinde, Festival jürisinin kaldığı Royal Barrier ile yan tarafında bulunan Normandy Barrier otelinin sergi salonu ile muhtelif köşelerinde 10 gün süresince sergilendi. Genç Ressam Elekberli çalışmalarını daha evvel Moskova, Roma ve İstanbul’da açtığı sergilerde halkın beğenisine sunmuştu. Elekberli'nin uzun zamandır Fransa’da bir sergi açmak için çalıştığı öğrenildi.

Azeri Ressam’ın Deauville kentinde açtığı serginin duyurusu, Amerikan Filmleri Festivali çerçevesinde kentin çeşitli yerlerindeki bilboardlara asılarak yapıldı. Meryem Elekberli’nin sergisinin açılışıyla ilgili Royal Barrier otelinin Fouquet salonunda, sergiyi gezenler ve Amerikan Filmleri Festivali jürisinin de davetli olduğu bir resepsiyon verildi.

Resepsiyona katılan Film Festivali jüri üyeleri arasında bulunan bir çok sanatçı, Meryem Elekberli’nin sergi afişinin önünde Azeri ressamı da aralarına alarak fotoğraf ve görüntü verdi. Fransız Televizyonu genç ressamla röportaj yaptı ve sergilenen eserlerini görüntüledi.

Meryem Elekberli’nin sergi açılışına katılanlar arasında Deauville Belediye Başkanı Philippe Augier, Amerikan Filmleri Festivali jürisi üyelerinden Fransız aktör Vincent Lindon ile Fransız aktrist Sandrine Bonnair'in yanı sıra bir çok da oyuncu bulundu. Sergi için düzenlenen resepsiyonda kısa bir konuşma yapan, aynı zamanda festivalin organizasyonunda da yer alan Royal Barrier oteli müdürü, genç ressam Meryem Elekberli’nin çalışmaları üzerindeki görüş ve düşüncelerini aktarması için Paris Güzel Sanatlar Akademisi üyesi ünlü Azeri ressam Tahir Salahov’u kürsüye davet etti. Ressam Salahov, genç ressamın çalışmalarına ve resim sanatına olan hayranlığını dile getirerek, Elekberli'nin ileriki yıllarda bunlardan çok daha güzel ve zengin eserler sergileyeceğini söyledi.

Resepsiyonda ayrıca Azerbeycan’dan gelen 3 kişilik bir müzik grubu Azeri müziklerinden oluşan mini bir konser verdi.
Kaynak: İHA