AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, "Suriye'de zulüm var ve ona karşı durmamız lazım. Bugünkü Suriye kadar yarınki Suriye'yi de hesaplamamız gerekiyor. Bu anlamda Türkiye, Suriye'de olan bitene duyarsız kalmayacak, ilgisini gösterecektir" dedi.

Balçova Termal Otel'de düzenlenen AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Tekelioğlu, Türkiye gibi büyük bir ülkenin her zaman büyük sorunlarının olduğunu, büyük ülkelerin de bu sorunları aşarak daha da büyüdüklerini belirtti.

Türkiye'nin her güçlüğü aşacak potansiyele sahip olduğunu, önemli olanın bu potansiyelin harekete geçirilip güçlükleri aşmak olduğunu dile getiren Tekelioğlu, "Güçlükler Türkiye, dünya, İzmir çapındadır ama hangi düzlemde bakarsak bakalım her düzlemde bu güçlükleri aşacak bilgi, potansiyel ve aşk şevk bizde var" dedi.

Türkiye'nin bulunduğu bölge itibariyle etrafında olan bitene "Bana ne" diyemeyeceğini, civarda yangın varsa "O yangın bize de gelir mi?" diyerek olaya bakılması gerektiğini vurgulayan Tekelioğlu, şöyle konuştu:

"O yangında zarar görenler varsa onlara el uzatma anlayışı içinde dikkat kesilmemiz lazım. Suriye'de olan bitene, Irak'ta olan bitene, Mısır'da olan bitene diyerek geri duramayız. Ama bütün bu duruşlarda bu ülkelere karşı davranışlarda hep aynı prensiple, ilkeyle, demokrasiden, insanlıktan yana ve hep kardeşlikten yana tavrımızı göstermemiz gerekiyor. Afrika'daki olaylarda da bugün de hep aynı prensip üzerinden yürüyoruz. Sözler halkın olsun, demokrasi o ülkelerde gelişsin ve oralarda zulüm olmasın diyoruz.

Suriye'deki olaylar bugünlerde bizi çok daha yakından ilgilendiriyor. Kendi kendimizi iyi hesaba çekmek zorundayız. İslam alemi kendi problemini çözemediği için ABD'den bugün çözüm bekler durumda. Bu acı vericidir. Bundan ızdırap duymamız lazım. Çok eksiğimiz, birçok yapmamız gereken iş var. Dünyada birtakım birlikler oluşuyorsa, bu birlikler içinde Türkiye onurla yer alacaktır ama unutmayalım ki hemen komşumuz Suriye'de olan bitene İslam dünyasının duyarsızlığı, İslam dünyasının bu işle müdahale kabiliyetinin bulunmaması ders çıkarılması gereken noktalar. Suriye'de zulüm var ve ona karşı durmamız lazım. Bugünkü Suriye kadar yarınki Suriye'yi de hesaplamamız gerekiyor. Bu anlamda Türkiye, Suriye'de olan bitene duyarsız kalmayacak, ilgisini gösterecektir."

-ODTÜ'deki olay

ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırının kınanması gerektiğini ifade eden Tekelioğlu, "Türkiye değişen, dönüşen bir ülke, eski Türkiye değil. Türkiye'yi demokrasiden uzak tutmak kimsenin haddi değildir. Demokratik izan içerisinde bütün öğrenciler istedikleri gibi haklarını kullanmak durumundalar" dedi.

Tekelioğlu, yerel seçimlerde adayların yarışacağını, yarışın seçim ahlakına ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, "Bu ahlaka lütfen dikkat edelim ve kendi doğrularımızla ortaya çıkalım. Başkalarının yanlışlarıyla ortaya çıkanlar katiyen başarılı olamazlar. Kendi doğrularımızla oy isteyelim. Başkalarının kötülüklerini saymaya başlarsanız inanın kendinize zarar verirsiniz, kendi kötülüğünüzü ortaya koymuş olursunuz. Hayırda yarışacaksak bu kötü sözle, dedikoduyla olamaz" diye konuştu.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ise İzmir'in geri kaldığı durumu haketmediğini belirtti.

Metronun bir türlü bitirilemediğini, Harmandalı çöplüğünün her an patlamaya hazır olduğunu, bin kişiye İstanbul'da 29, İçel'de 26 otopark düşerken bu sayının İzmir'de 4 olduğunu anlatan Kaya, "İzmir'in eski günlerdeki dinamizmine geri dönmesini istiyoruz. Buna karar verecek olan İzmirlilerdir ve buna saygı duymak zorundayız" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12-13 Ekim'de İzmir'de olacağını, buna yönelik hazırlıklar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıya, AK Parti İzmir milletvekilleri, belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA