Servis Şoförlerine Bilgilendirme Toplantısı

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve Servisciler Odası Başkanlığı, 2013 2014 eğitim ve öğretim yılı öncesi servis şoförlerine eğitim semineri düzenledi.

Servis Şoförlerine Bilgilendirme Toplantısı
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda yapılan seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Karakaş, Antalya Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir ile okul servis şoförleri katıldı.

Antalya Servisciler Odası Başkanı Adil Demir, bu tür toplantılar ve seminerler, servis şoförleri için faydalı olduğunu dile getirdi. Demir, “Servis şoförlüğü çok önemli bir meslek. Geleceğimizin çocuklarını taşıyoruz. Kılık kıyafetlerimize özen göstermeliyiz. Hatalarımızı en aza indirgemek için bu tür seminerler düzenliyoruz. Sorunlarımızı bu tür toplantılarla çözüme kavuşturmak istiyoruz. İçimize yeni katlan arkadaşlar sadece para kazanmak arzusunda olmamalı. Biz sorunlarımızı daha sonra yapacağımız toplantılarla çözeceğiz. 2013 -2014 eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş ise, araçların işleyişi, şoförlerin davranışları ve duruşuyla ilgili Servisçiler Odası ile sürekli olarak fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Karakaş, “Servisciler Odası ile sürekli irtibat halindeyiz. Servis şoförlerinin daha dikkatli olması lazım. Çünkü bu arkadaşlarımız geleceğimizi taşıyorlar. Biz okul servisleri konusunda üstümüze düşen görevlerimizi yerine getiriyoruz. Antalya’da düzenli disiplinli işleyişin daha iyi seviyede sürdürebilmek için ve okullardaki sükun ortamının onayı için bu yıl Türkiye'de ilk defa mevcut yönetmeliklere dair olarak bir valilik onayı aldık” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Can Gencer de duyarlı oldukları konuların başında turizm taşımacılığı ve okul servis araçlarının geldiğini dile getirdi. Gencer şunları söyledi:
“Bizim duyarlı olduğumuz konular turizm taşımacılığı ve servis araçlarının kontrolüdür. Okul servis araçlarına bu yıl ciddi ve daha fazla denetim uygulayacağız. Geçen sene bin 667 servis aracı kontrol edildi. Bunlardan 913 tanesine ceza uyguladık. Bu rakam sanılandan fazla, yani bin 667 aracın 913'ünde bir takım kusurlar bulunmuştur. Onun dışında fazla yolcu alan 107 araca, hız kurallarına uymayan 103 araca ve kırmızı ışıkta geçen 56 araca da ceza kesilmiştir. Şoför arkadaşlarımıza emniyet kemeri konusunda da dikkatli olmalarını söylüyoruz. Özellikle çocukların emniyet kemeri takması ve her birinin oturarak seyahat etmesi önemli bir husus. Hiçbiri ayakta olmamalı ve çocukları uyarmalıdırlar. Ayrıca araçlarda rehber bulundurma zorunluluğunu da unutmamak gerekir."
Gencer, ‘Seçici Göz’ uygulaması ile trafikteki denetimleri arttıracaklarını söyleyerek, “Gezmiş olduğumuz noktalarda sivil ekipler sürekli olacak. Seyahat halindeyken cep telefonu ile konuşan, ayakta yolcu taşıyan ve emniyet kemeri takmayanlar teşhis edilecek. Bu yüzden daha dikkatli olun" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA