Okul Servis Şoförlerine Seminer Verildi

ANTALYA - Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesi okul servisi şoförlerine eğitim semineri düzenlendi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Can Gencer, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Karakaş, Antalya Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir ile okul servis şoförleri katıldı.

Seminerde konuşan Antalya Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir, bu tür eğitimlerin her yıl düzenli şekilde yapıldığını belirterek, servis şoförleri için yararlı bir toplantı olduğunu söyledi.

Servis şoförlüğünün önemli bir meslek grubu olduğunu kaydeden Demir, "Davranışlarımızla kılık kıyafetlerimizle araç temizliğimizle öğrencilere örnek olduğumuz için bu bilinçle çalışmalıyız. Biz de bu seminerde hatalarımızı, sorunlarımızı paylaşarak çözüm üreteceğiz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Karakaş ise servis araçlarının işleyişi ve şoförlerin davranışları ve duruşuyla ilgili servisçiler odası ile fikir alışverişinde bulunduklarını bildirdi. Ortak bir paydada buluşma adına çalıştıklarını ve sorunları birlikte paylaştıklarını ifade eden Karakaş, "Antalya'da devam eden düzenli disiplinli işleyişinin daha iyi seviyede işlemesini temin etmek ve okullardaki sükun ortamının onayı için bu yıl Türkiye'de ilk defa mevcut yönetmeliklere dair olarak bir valilik onayı aldık" diye konuştu.

Okul servis şoförlerinin her türlü sıkıntısında yanlarında olduklarını dile getiren Karakaş, "Biz okullarda hiçbir zaman sorun çıksın istemiyoruz. Onun için bundan sonraki süreçte de daha dikkatli ve duyarlı şekilde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Hep birlikte ve beraber çok güzel günlere devam edeceğiz" dedi.

-Geçen sene bin 667 servis aracı kontrol edildi

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Can Gencer, hassas oldukları konuların başında turizm taşımacılığı ve okul servis araçlarının geldiğini kaydetti.

Bu iki grubun kaza yapmaması için olabildiğince tedbir almaya gayret ettiklerini anlatan Gencer, yaz aylarında turizm araçlarına gösterdikleri hassasiyeti eğitim sezonu başladığında da okul servis araçlarına yoğunlaştırdıklarını bildirdi.

Okul servis şoförlerinin bu sene daha fazla ve ciddi denetimler ile karşılaşacaklarını vurgulayan Gencer, şöyle devam etti:

"Geçen sene bin 667 servis aracı kontrol edildi. Bunlardan 913 tanesine ceza uygulandı. Bu rakam çok fazla, yani bin 667 aracın 913'ünde bir takım kusurlar bulunmuştur. Onun dışında fazla yolcu alan 107 araca, hız kurallarına uymayan 103 araca ve kırmızı ışıkta geçen 56 araca da ceza kesilmiştir. Şoförlere emniyet kemeri konusunda da dikkatli olmalarını söylüyoruz. Özellikle çocukların emniyet kemeri takması ve her birinin oturarak seyahat etmesi önemli. Hiçbiri ayakta olmayacaktır.Ayrıca araçlarda rehber bulundurma zorunluluğunu da unutmamak gerekir."

Gencer, "Seçici göz" uygulaması ile trafikteki denetimleri de sıklaştıracaklarını kaydederek, "Bu uygulamada gezmiş olduğumuz hatlarda sivil ekipler olacak. Seyahat halindeyken cep telefonu ile konuşan, ayakta yolcu taşıyan ve emniyet kemeri takmayanlar teşhis edilecek. Bu yüzden dikkatli olun" dedi.

Kaynak: AA