Ktb Heyeti Vali Erol’u Ziyaret Etti

Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya Valiliği görevine başlayan Muammer Erol’u makamında ziyaret etti.

Ktb Heyeti Vali Erol’u Ziyaret Etti
Vali Muammer Erol’a yeni görevinde başarılar dileyen KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, “Derin tarihi ve kültürel bir birikime sahip Konya, tarımda, sanayide, ticarette her geçen gün gelişmektedir. Nüfusunun büyük çoğunluğunun geçimini tarım ve tarıma dayalı sanayiden kazandığı Konya için, tarım büyük anlam taşımaktadır.

Ülkemizin gıda güvenliğinde söz sahibi olmasını istiyorsak, bölgemizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Tarım sektörü de aynen sanayi sektörü gibi, rekabete kendisini hazırlamak zorundadır. Bunun için yeni politikaların geliştirilmesi, tarım sektöründü köklü dönüşümlerin yapılması kaçınılmazdır. Bu açıdan baktığımızda; yerinde politika, uzman personel, strateji ortak akıl ile Konya tarımda büyük bir merkez haline gelecektir. Bunun için Devlet, Üniversite ve STK’ların uyum içerisinde çalışması kaçınılmazdır. Konya Ticaret Borsası olarak Sayın Valimiz ile sektörün gelişmesi için yapılacak her çalışmanın içinde olacağımızın bilinmesini isteriz” diyerek, Vali Muammer Erol’a yeni görev yeri olan Konya’da başarılar diledi.

Ziyaretlerinden dolayı KTB Yönetimi’ne teşekkür eden Vali Muammer Erol ise, “Hz. Mevlana diyarı Konya’da görev yapmaktan ve bu şehre hizmet edecek olmaktan mutluluk duyuyorum. Konya’yı her alanda daha ileriye taşımanın gayret ve çabası içerinde olacağız. Türkiye’nin ilk ve tek Elektronik Satış Salonu’nu Konya tarımı ve ticaretinin hizmetine sunan Konya Ticaret Borsası’nın lisanslı depoculuk yatırımıyla da vadeli işlemler borsacılığının alt yapısını oluşturması, Konya’nın gelişimini çok iyi anlatmaktadır” dedi.

Ziyarette KTB Yönetim Kurulu Üyeleri M.Namık Köklüsoy, Mehmet Büyükalim, Kıyasettin Taşkın, Bahri Karapınar ve Genel Sekreter Hüseyin Ergun da hazır bulundu. Ziyaretin sonunda çekilen hatıra fotoğrafına AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da katıldı.

Kaynak: İHA