Yılmaz’dan Önemli Açıklamalar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gar ile Tekkeköy arasına metrobüs yapmayı planladıklarını ve bunu 2014 yılının sonuna kadar hizmete geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Yılmaz’dan Önemli Açıklamalar
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un önde gelen sanayici, işadamı, yönetici ve STK temsilcileri ile bir araya geldiği sabah kahvaltısında önemli açıklamalar yaptı. Sevgi Cafe-Restaurant’ta yapılan kahvaltı da konuşan ve Türkiye’nin kendisine bir 2023 hedefi koyduğunu anımsatan Başkan Yılmaz, “Nasıl Türkiye’nin bir 2023 hedefi varsa bizim de 2019 vizyonumuz olması lazım. Yani 19 Mayıs 2019’da Samsun Türkiye’nin yıldız şehirlerinden birisi haline gelmeli ki 19 Mayıs şehrine yakışan bir formata dönüşsün” dedi.

DÜNYANIN EN UZUN DÜZENLENMİŞ SAHİL ŞERİDİ
Yaptıkları Sahil yolu çalışmalarının Samsun halkı tarafından beğenildiğini ve sahiplenildiğini belirten Başkan Yılmaz, “Samsun olarak denizle buluştuk. Deniz şehri olduğumuzu hissettik. Samsun Halkında oluşan bu beğeni ve memnuniyeti geliştirelim istiyoruz. Samsun sahilleri buna müsait. Özellikle bu Bandırma Gemi müzesi ile Kurupelit Körfezi arasında olan bölüme şu an hakim olduk. Burası 22 km.’lik bir şerit. Biz bir etüt yaptık, bir plan yaptık ve Bafra’ya kadar bu yolu uzatmamızın önünde hiçbir engel yok. Hatta Kuş Cenneti’ne kadar tamamen sahilden gidebiliyoruz. Bunu yaptığınızda da marka değeri olan bir şey çıkıyor ortaya. Türkiye’nin değil, belki de dünyanın rekreasyonu tamamlanmış, tatil köyü gibi işletilen, en uzun sahil kordonuna sahip bir şehir olma unvanına kavuşturuyor bu bizi. Kuş cennetine kadar 50 km’lik bir sahil yolu ve şeridinden bahsediyorum. 50 km’lik, etrafında kafeleri, dinlenme alanları, plajları, tenis kortları, küçük hayvanat bahçeleri, çeşitli eğlence atraksiyonları, balık lokantaları v.b. alanların olduğu büyük bir tatil köyü yaratabiliriz diyoruz burada. Bu bizim önümüze koyduğumuz 2019 vizyonu projelerimizden birisi” diye konuştu.

GAR KAVŞAĞI İLE TEKKEKÖY ARASI METROBÜS
Raylı sistem güzergahının Gar kavşağından Tekkeköy’e, sonrasında da havaalanına kadar uzatılmasının planları içerisinde olduğunu ancak yapılan etütlerde bu planlarını mali olarak şu an fizıbıl olmadığı için ertelediklerini dile getiren Yılmaz, “Ancak 35 bin kişilik stadyum inşaatının hızlanması, 7 bin 500 kişilik spor salonunun bitmesi, Fuar ve Kongre Merkezi’nin bitmek üzere olması ve hemen karşılarında önemli bir otel inşaatının devam etmesi bu bölgeyi önemli bir merkez haline getirdi. Bizim de ne yapıp edip Gar kavşağına kadar gelen treni bu Tekkeköy kavşağına kadar uzatma mecburiyetimiz doğdu. Ancak şu an için tren yolu yatırımının yolcu sayısı açısından fizibıl olmaması nedeniyle ilk etapta bu tren yolu güzergahını tercihli bir yol haline getirerek bu tercihli yolda İstanbul’daki metrobüs sistemi gibi karşılıklı seferler yapacak olan metrobüslerle bu ulaşım sorunun çözeriz diye düşündük. Bu tercihli yolu da 2014 yılının sonuna kadar rahatlıkla yaparız diye düşünüyorum. İleride bu güzergahtaki yolcu talebi fizibıl hale geldiğinde de yani metrobüsler yetersiz kaldığında da trene dönüştürürüz diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

ATAKUM-YEŞİLKENT ARASINI 6-7 DAKİKAYA İNDİREN YOL AÇILDI
Atakum’u Atakent Çobanlı kavşağından Ankara yoluna Yeşilkent’e bağlayan 6 bin 200 metrelik Barış Caddesi’ni bitirerek trafiğe açtıklarını da hatırlatan Başkan Yılmaz şunları söyledi: “Eski yol 9 km’yi buluyordu ve biliyorsunuz eğitim fakültesinin oradaki dar boğazı da geçerek yoğun bir trafik içerisinden ancak Ankara yoluna gidilebiliyordu. Yeni yolda sinyalizasyon da olmadığı için hızlı bir şekilde Atakent Çobanlı sapağından Yeşilkent’e 6-7 dakikada iniyorsunuz. Bir çevre yolu gibi oldu. Bu yol birçok sürücümüze zaman, mesafe ve konfor açısından büyük faydalar sağlayacak önemli bir proje oldu.”
Yapılan kahvaltıya Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, çeşitli STK’lardan yönetici ve temsilciler ile Samsun’un önde gelen işadamları ve sanayicileri katıldılar.
Kaynak: İHA