Taşköprü Belediye'sinden Kırsal Turizm Projesi

KASTAMONU - Taşköprü Belediyesi'nin "Kırsal Turizm için Yerel Yönetimler ve Mesleki Eğitim Faaliyetlerinin Tanımlanması" başlıklı projesinin Avrupa Birliği'nden 156 bin Avro hibe kredi kazandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, AB'nin 2013 yılı Leonardo da Vinci Partnership projeleri Kalite Çerçeve Programı kapsamında, hazırladıkları "Kırsal Turizm için Yerel Yönetimler ve Mesleki Eğitim Faaliyetlerinin Tanımlanması" başlıklı projelerinin kabul edildiğini belirtti.

Toplam 156 bin Avro'luk projede İtalya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan olmak üzere 3 yabancı ortak ve Türkiye'den de Taşköprü Genç İşadamları Derneği olmak üzere 1 yerli ortak bulunduğunu ifade eden Arslan, proje kapsamında Avrupa Kalite programı çerçevesinde kırsal turizme ilgi eğitim metotlarının belirleneceği, ayrıca geniş kapsamlı internet sitesi kurularak Taşköprü ve Kastamonu'daki kırsal turizm alanları hakkında bilgilendirme ve reklam yapılarak yerli ve yabancı turist gelmesinin sağlanacağını söyledi.

Arslan, Avrupa'da 1990'lı yıllardan beri aktif olarak yapılan kırsal turizm faaliyetleri konusunda Türkiye'nin elindeki çok değerli imkanları yeterince değerlendiremediğini savunarak, şöyle konuştu:

"Yaptığımız bu projenin bir tarafı eski Roma antik kenti, bir tarafı yemyeşil doğasıyla Elekdağ ve bir tarafı ise tarıma dayalı turizmdir. Almanya'daki çiftçiler pansiyon şeklinde evlerini kiraya vererek, holluktan yumurta alma, inek sağma, domates toplama gibi faaliyetlerle tarıma dayalı kırsal turizmle ortalama yılın 100 günü kazanç sağlıyorlar. Bu projelerle kırsal turizmde Kastamonu'ya ciddi anlamda turist getirmek amacındayız ve önemsiyoruz.

Projenin açılış toplantısı ise Ekim ayında Taşköprü'de yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA