Spa Wellness Zirvesi

GAZİANTEP - Turizm ve Kültür Bakanlığı Tanıtım Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, Türkiye'nin yaşlı bakım turizminde son derece avantajlı ve önemli potansiyeli barındırdığını söyledi.

Yazar, Zeugma Sergi ve Konferans Merkezi'nde düzenlenen Spa Wellness Zirvesi'nde, yaptığı konuşmada, sağlık turizmini bir "ürün" olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Sağlık turizminin herkesin sevineceği bir nokta ve somut hale geldiğini vurgulayan Yazar, önceki zamanlarda bu ürünün tarifinde sıkıntılar yaşandığını ancak zamanla söz konusu sıkıntıların aşıldığını ifade etti.

Konuşmasında yaşlı bakım turizmine de değinen Yazar, şunları kaydetti:

"Türkiye yaşlı bakım turizminde son derece avantajlı ve önemli bir potansiyeli barındırıyor. Termal dediğiniz olay nasıl bir altyapınız olursa olsun yaşlı bakımında size bir avantaj sağlıyor. Bunun yanında ikliminizin avantajı var. Sıcak ve ılıman bir iklime sahipsiniz. Yine bu sektörde ulaşım ve iletişimin avantajları var. Mevsimsel olarak avantajlarınız var. Ve yetiştirdiğiniz insan potsiyeli olarak avantajınız var. Hakikaten şuanda iyi bir yetişmiş uzman potensiyeliniz var."

Son yıllarda kamu ve özel sektörün özellikle medikal anlamda önemli yatırımlar yaptığını aktaran Yazar, bunların da daha çok yurt dışından gelen taleplere yönelik planlandığını anımsattı. Devletin de bu konuda girişimleri olduğunu vurgulayan Yazar, "Reformları oldu... Artık devlet hastaneleri 'bizde yurt dışından, dünyanın her tarafından hasta tedavisinde iddialıyız' demeye başladı.

Hakikaten de o iddiayı kanıtlayacak durumlar ortaya çıktı. Bu ülkemiz adına, ülkemizin vatandaşları olarak bizlere övünç ve sevinç verdi." konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da organisazyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, zirvenin kentin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Spa & Wellness Magazin Yayın Yönetmeni Olcay Okay, zirvenin bilimsel niteliği ve mesleki değeriyle değil, tüm sektör mensuplarını bir araya getiren sosyal özelliğiyle alanındaki en önemli uluslarlarası etkinlik olduğuna dikkati çekti.

Programın panel bölümünde ise İzmir sağlık Turizmi Derneği Başkan Yardımcısı Sürreya Şeker, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çimen Karasu, Medikal Turizm Derneği Başkanı Dr. Sinan İbiş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA