Midyat Belediye Başkanı Hakkındaki Çete Lideri İddialarına Yanıt Verdi

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, son günlerde hakkında çıkan tefecilerin çete lideri olduğu ve bu çetenin Süryanileri gasp ettiği haberlerine ilişkin, “Özellikle ben AK Parti’ye girdikten sonra AK Partili olmam hesabıyla üzerime çok iftiralar ve yanlış karalama kampanyası başlattılar” dedi.

Midyat Belediye Başkanı Hakkındaki Çete Lideri İddialarına Yanıt Verdi
Nasıroğlu, yaptığı açıklamada, özellikle her seçim öncesi böyle kampanyaların başlatıldığını söyleyerek, “Özellikle ben AK Parti’ye girdikten sonra AK Partili olmam hesabıyla üzerime çok iftiralar ve yanlış karalama kampanyası başlattılar. Özellikle seçim arefesine girdiğimizden dolayı bizler hakkında bizi çekemeyen ve Midyat’ta herhangi bir şeye sebep olamayan bizim rakiplerimiz var. O siyasi rakiplerimiz bizim hakkımızda her türlü kampanyayı yürütmeye başladılar. Çirkef ve olumsuz bir kampanya. Bu kampanyayı yürütenler 15-20 günden beri hızla ve süratle bu işi yapmaya başladılar. En büyük karalama nedenlerinden bir tanesi de benim AK Partili olmam ve Midyat’ta AK Parti’yi canlandırmamızdan dolayıdır. Bugün bir gazetede bir haber çıktı. Ne yazıldığını bende anlamadım yazan da anlamadı. Burada da bizim hakkımızda çirkef karalamalar var. Belediyenin çöpçüsünden başkanına kadar bu olayla herhangi bir ilgimiz yoktur. Belediye ile ilgili yürütülen soruşturmalar belediye iş ve işleyişi ile ilgilidir. İmarla ilgilidir. Genellikle imarla ilgilidirler ve meclis kararlarımızla ilgili bazı plancının ve gelen insanların kötü niyetinden dolayı o soruşturmalar açıldı” ifadelerini kullandı.

“SÜRYANİLERLE BİRLİKTE 15 YILDIR AYNI MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ”
Süryanilerin bu toprakların gerçek sahibi olduğunu belirten Nasıroğlu, “Midyat güneydoğunun bir aynasıdır. Özellikle 15 yıldan beri Midyat’ı Midyat yapan bazı değerleri öne çıkardık. Süryani cemaatinin Midyat merkezli olması, Yezidilerim Midyat merkezli olması. Burada Arapların Mehellemi’lerin, Kürtlerin, Türklerin ortak bir yaşam tarzını biz gördük. Midyat’ı en öne çıkaran unsurlar bunlardır. Burada Süryani Cemaati Başkanı var, Vakıf Başkanı Anto Noay var, bir de yardımcısı Yusuf Türker var. 15 yıldan beri aynı mücadele içerisinde onlarda bizimle birlikteler. Bize karşı yapılan bütün iddialar yalandır, iftiradır ve bunları yapan vatandaş değildir. Bizim halkla aramız iyidir. Bizim aramızın iyi olmadığı bir grup var; siyasi ve siyasetten geçinen insanlardır” dedi.

“ÇETE VE TEFECİLİK YALAN BAŞKAN SÜRYANİLERİN MALLARINI KORUYOR”
Midyat Süryani Cemaati Yönetim Kurulu Başkanı Anto Noay ise, “Biz Süryani Cemaati olarak biz onlardan ne istemişsek fazlasıyla yerine getirmişlerdir. Biz ondan çok memnunuz 15 seneden beri beraber çalışıyoruz. Son zamanlarda medyada belediye başkanımız Şehmus Nasıroğlu ile ilgili olarak Süryani Cemaati kullanılarak maksatlı ve yanlış haberler yapıldı. Yanlış haberlerin esas amacının seçimlerden önce Nasıroğlu’nu yıpratma ve itibarsızlaştırma çabası olduğu açıktır. Basında yer alan çete ve tefecilik ve gayri menkul iddiaları kasıtlıdır. Başkanımızın herhangi bir alakası yoktur. Bilakis Süryanilerin mallarını koruma anlamında yardımları çoktur” dedi.

Süryaniler azınlık olduğu için Süryaniler üzerinden böyle bir karalama kampanyası başlatıldığını belirten Midyat Belediyesi Avukatı Melih Güneştan, tezkip yazısının gazetelere gönderilerek hukuki süreci başlatacaklarını maddi ve manevi dava açacaklarını açıkladı.

Kaynak: İHA