Elazığ Tarım Fuarı Açıldı

Elazığ’ın ilk tarım fuarı Doğu Garajı'nda açıldı.

Elazığ Tarım Fuarı Açıldı
8 Eylül’e kadar açık olacak fuarda, tarım ürünleri, iş makineleri ve yedek parçalar çiftçilerin beğenisine sunulacak.

Tarım fuarının açılışına Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şinasi Özdemir, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları ve çiftçiler katıldı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şinasi Özdemir, ilk olması sebebiyle fuarda bazı eksiklikler olduğunu ancak bundan sonraki fuarların çok daha güzel geçeceğini söyledi.

Özdemir, "Tarım fuarımızda göreceğimiz şeyler yurdun muhtelif bölgelerinden gelen Elazığ’ımızın da ürettiği bir takım ürünlerdir. Bu manada çiftçilerimizin ürettiklerini sergilemekten aldığımız keyfi o mutluluğu sizlerle paylaşmaktan büyük bir onur duyuyorum hepiniz şeref verdiniz" dedi

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise, fuarın Elazığ adına önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bugün güzel bir günde beraberiz. Ben de tarım ülkesinden geliyorum. Her büyük adımlara küçük adımlarla ulaşılır. Manisa Türkiye tarımının yüzde 20’sini üretiyor ve Türkiye de ihracatının yüzde 17’sini tarımdan yapıyor. Bugün burada tarım fuarının açılması Elazığ adına güzel bir gelişme" dedi.

Tarımda sulamanın önemine dikkat çeken AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay da 2013 yılı bitmeden Uluova Sulama Projesi'nin ek yatırım programına alınacağını dile getirdi. Alpay, "Elazığ Uluova sulamasıyla ilgili yapılması gereken teklif yapıldı ve DSİ Genel Müdürlüğü’nden olur alındı. Sadece son raporun verilmesi için firmaya 15 gün süre verildi.

Bu yıl bitmeden Elazığ Uluova Sulama Projesi’nin yatırım programına alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Elazığ’ın fuar özleminin bu fuarla ortadan kalktığının altını çizen Vali Ömer Faruk Koçak, "Fazla üründen ziyade marka olabilecek ürünler üretilmesi taraftarıyım. Elazığ’ın bildiğim kadarıyla fuar özlemi devam ediyordu bu vesileyle bu özlem ortadan kalkmış oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha fazla sayıda firmayla ve çok sayıda markayla bu fuar devam edecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fuarın açılmasında emeği geçenlere plaket verildi

Kaynak: İHA