Bursa'dan Kısa Kısa

BURSA - Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nden bir grup gönüllü, kayıt için üniversiteye yeni gelenlere yol göstererek, yardımcı oluyor.

UÜ'nün, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen projede, yerleşke, terminal ve kentin çeşitli yerlerine kurulan stantlarda, yeni gelen öğrencilerin her türlü soruları yanıtlanıyor, ne yapacakları konusunda yol gösteriliyor.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, rektör yardımcıları Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ve Prof. Dr. Müfit Parlak ile yerleşke içindeki, "Hoş geldin üniversiteli, bana sor" projesi stantlarını gezdi, bilgi aldı.

Proje yürütücüsü öğrenciler, bugüne kadar iki bini aşkın öğrencinin sorularını yanıtladıklarını belirterek, projenin daha sonraki yıllarda da başarıyla sürdürülmesi için önerilerini dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Dilek de tatillerinden özveride bulunup yeni gelen üniversitelilere yardımcı olan gönüllü öğrencilere teşekkür etti, projenin yürütülmesinde ortaya çıkabilecek her türlü sorunu çözmeye hazır olduklarını ifade etti.

-Mustafakemalpaşa köy yolları asfaltlanıyor

Mustafakemalpaşa köy grup yollarında, 25 kilometrelik 2. kat asfalt çalışmaları başlatıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Köy Hizmetleri Daire Başkanı İsmail Aksoy, İmar ve Yapı İşleri Daire Başkan Vekili Hakan Bebek ve İl Genel Meclisi Üyesi AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça ile Devecikonağı, Gündoğdu, Çakallar ve Yaylaçayır köylerindeki çalışmaları inceledi.

Çelik, burada yaptığı açıklamada, bu yılın asfaltlama programına göre, Devecekonağı, Gündoğdu ve Çakkallar köyleri grup yollarını en kısa zaman içerisinde tamamlayacaklarını söyledi.

Bu bölgede toplam 25 kilometre yolun olduğunu belirten Çelik, şöyle dedi:

"Maliyeti 1 milyon 250 bin TL civarında olacak. Çalışmalarımızı havaların durumunu göz önünde bulundurarak, en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Bölgedeki çalışmalarımızda 30 personelimiz, 40 iş makinesi görev yapacak. İkinci kat asfaltlama, altyapı çalışması ve kullanılacak malzemenin kalitesini yerinde incelemek için bölgedeyiz. Ayrıca bozulan yolların yama çalışmaları da gerektiğinde yeniden asfaltlanacak. Buradaki çalışmalarımız tamamlandığında Deveceğikonağı ile Yaylaçayır köy yolu, Balıkesir'in Dursunbey ilçesi bağlantı yolu konumuna gelecektir."

-BBP'den Nilüfer emniyet müdürüne ziyaret

Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanan Ali Altunsoy'u, makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Aydın, Nilüfer'in, Bursa'nın en güzel ve planlı ilçelerinden olduğunu belirterek, asayiş konusunda da diğer yerlere göre daha rahat bir konuda bulunduğunu söyledi.

Altunsoy da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, ilçede yaşayan vatandaşın huzur ve refahı için ilçe emniyeti olarak görevlerini layıkıyla yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA