Başiskele Tüm Avrupa ve Orta Doğu’ya Şifa Dağıtacak

Turizm alanında büyük ilerleme kaydeden Kocaeli’nin Başiskele ilçesi sağlık turizminde de oldukça iddialı.

Başiskele Tüm Avrupa ve Orta Doğu’ya Şifa Dağıtacak
Başiskele’nin kısa zamanda adını tüm Türkiye ve dünyaya duyurma amacında olduklarını belirten Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, ilçenin yapılan yatırımlarla Avrupa ve Ortadoğu’nun Sağlık Turizm Merkezi haline geleceğini ifade etti.

Başiskele’nin coğrafi konumu, tarihi, kültürel altyapısı, denizi, yeşil doğası ve yapılan yatırımlarla Kocaeli’nin öne çıkan ilçelerinden biri haline geldi. Başiskele’nin Türkiye ve Dünyaya adını duyurma yolunda birçok projeyi hayata geçiren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz Başiskele’nin turizm alanında kısa zamanda lider ilçe durumuna gelecek yeterli potansiyele ve altyapıya sahip olduğunu söyledi.

Başiskele’de hayata geçen Başiskele’nin çehresini değiştiren projeler sayesinde İl dışından ve yurt dışından birçok kişi Başiskele’ye geliyor. Başiskele şimdide Sağlık alanında hem Kocaeli hem de Türkiye’ye marka olacak.

Kocaeli’nin ilk 5 yıldızlı termal otelini Başiskele’de kuran ardından ise The Ness Otel'in sahibi olan Yüksel Öztürk ile Azeri bir iş adamının ortaklığında yapılan Batı Asya Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'nin yapımı için basın toplantısı düzenlendi.

The Ness Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, başkan yardımcıları Köksal Ayabakan, Selami Erdinç, Yüksel Öztürk, Romatem Müdürü Ertunga Öney, mimar Figen Ertural katıldı.

Hastane hakkında bilgi veren mimar Figen Ertural, "Hastanemiz bodrum kat, zemin, 5 kat ve çatı katı olmak üzere toplam 9 katlı olacak. 11 bin metre kare alan üzerine yapılacak olan hastanede 80 standart, 20 suit oda olacak. Zemin katta resepsiyon, dinlenme odası ve polikliniklerimiz olacak. Bodrum katta tedavi havuzlarımız olacak. Projemiz şu an hala devam ediyor teknik olarak Romatem'den destek alıyoruz" dedi.

Hastanenin ortağı olan Yüksel Öztürk, "Biz bu hastanenin ana temellerini 5-6 yıl önce yaptık. Şimdi de bu hayalimizi hayata geçiriyoruz. Şuan hastanenin zemin etüdü yapılıyor. Bir ay içerisinde inşaata başlamayı düşünüyoruz. Gelecek yıl en geç 7. ayda hastanemizi tamamlayacağız. Hastane, 15-16 milyon TL'ye mal olacak ve odalarımız çok lüks olacak. Bu hastane ile Kocaeli'nde sağlık turizmi başlayacak" diyerek Başiskele’nin sağlık turizminde öncü olacağını söyledi.

ROMATEM'in müdürü Ertunga Öney, "Romatem rehabilitasyon da bir Dünya markasıdır. Bu yeni yapılacak merkezimiz felçli, eklem ağrısı olanlar hastalar için çok önem arz etmektedir. Bu hastanemiz başta ülkemiz olmak üzere Kuzey Avrupa ve Körfez ülkelerine hizmet verecektir. Burası Dünya markası olacak. Başiskele, ilimizin sağlık turizminde merkezi olacak. Bu hastanemiz ile 200 kişiye de istihdam sağlayacaktır" şeklinde konuşurken, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz konuşmasında "Başiskele, Dünya'nın markası olma yolunda hızla ilerliyor. Ben daha önce ilimiz sanayiyle değil turizmle anılacak demiştim ve artık anılmaya başlandı. 24 ay içerisinde Medikal Park ve bu hastanemiz açılmış olacaktır. Kocaeli, Başiskele'den Dünya'ya açılan bir pencere olacaktır. Başiskele, sağlık anlamında Kocaeli'nin merkezi olacaktır" dedi.

Romatem Rehabilitasyon Merkezinin işletmesini yapacağı Batı Asya Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi inşaatının en kısa zamanda başlayacağı ve tesis tamamlandığında Başiskele’de sağlık turizminin hareketleneceği bildirildi.

Kaynak: İHA