Balıkesir Belediye Meclisi Toplandı

Balıkesir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Belediye Başkanı İsmail Ok başkanlığında gerçekleştirildi.

Balıkesir Belediye Meclisi Toplandı
Belediye Meclisi eylül ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda görüşülüp karara bağlanacak evraklar gündeme alındı. Savaştepe yolu üzerinde yapılan lojistik köy projesi dolayısı ile kamulaştırma kararı alındı. Lojistik Köye yakın Gökköy yolu çevresi için görüşülen kamulaştırma oy birliği ile kabul edildi. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün taşkın koruma inşaatı güzergahında bulunan Aygören, Gaziosmanpaşa, Plevne Mahalleleri'nde ve Çayırhisar Köyü'nde dere yatağı kenarındaki bazı yerlerin kamulaştırılmasına yönelik gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi

Ağır Sanayi Bölgesi içinde bulunan Marangozlar Sitesi esnafının talebi üzerine burada faaliyette bulunan dükkanların satış işlemine yönelik olarak karar alındı. Belediye Başkanı İsmail Ok, "Marangozlar Sitesi esnafından belediyenin kiracısı pozisyonunda olan esnaftan satış talebi geldi. Biz bu madde ile sadece satış yetkisi alıyoruz. Binaların durumunu biliyorsunuz, mali anlamda değeri yok. Dere yataklarının kenarını zaten kanun gereği imara açmıyoruz. Belediyemizin buradan gelecek kaynağa da çok ihtiyacı yok. Bugüne kadar 160'a yakın istimlak yaptık. Bu konu esnafın bizden talebi. Bu kişiler talep etti diye başkaları ihaleye giremez diye bir şey yok. Herkes ihaleye girebilir" dedi.

AK Parti grubunun ret oyu verdiği satış yetkisi 19 kabul 10 ret oyu ile Belediye Başkanlığı makamına verildi

Öte yandan balkart vize ücretlerinin belirlenmesi konusu mecliste görüşüldü. AK Parti grubunun balkartın öğrencilere ücretsiz olması talebi dikkat çekti. 2014 yerel seçimleri için adaylığını açıklayan Belediye Başkanı İsmail Ok, AK Parti grubunun önerisini "Bir sonraki yıl ücretsiz olarak değerlendirelim. Sonuçta biz buradayız" diyerek esprili şekilde cevap verdi.
Toplantıda 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde okul servis araçları ve personel servis araçları ücret tarifesi görüşüldü. Servis ücretlerine TEFE ve TÜFE baz alınarak yüzde 6 oranında arttırıldı.
Öte yandan Balıkesir'de toplantı ve gösterilerin düzenlendiği Salih Tozan Gösteri ve Toplantı Merkezi ile Karesi Toplantı Salonu'nun ücret tarifesi belirlendi. Alınan karara göre salonların resmi törenlere ücretsiz, kamu yararına çalışan derneklere yılda 1 kez 250 TL, İlkokul ve liselere 250 TL, biletli organizasyonlara 750 TL ve biletsiz organizasyonlara 500 TL'ye verilmesi oy birliği ile kabul edildi

Kaynak: İHA