Ayder Yaylası'nda 6-8 Eylül Tarihleri Arasında “rize Genel Cerrahi Günleri” Adı Altında Bir Sempozyum Düzenlenecek

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ayder Yaylası' nda 6-8 Eylül tarihleri arasında “Rize Genel Cerrahi Günleri” adı altında bir sempozyum düzenlenecek.

Ayder Yaylası'nda 6-8 Eylül Tarihleri Arasında “rize Genel Cerrahi Günleri” Adı Altında Bir Sempozyum Düzenlenecek
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Dursun Ali Şahin, geçen yıl sadece ‘Tiroit hastalıklarını’ ele aldıkları toplantının bölge hekimlerinden olumlu tepkiler aldığını belirterek, bu yıl panel sayısını ve konu çeşitliliğini arttırdıklarını söyledi.

Prof. Dr. Dursun Ali Şahin, açılamasında ‘’Karadeniz bölgesinde ve özellikle Rize ilimizde yaygın olarak görülen tiroit bezi hastalıkları’ nı, endokrinolojik, patolojik, radyolojik ve cerrahi olarak ilk gün boyunca, interaktif katılımlı olarak enine-boyuna tartışma imkanı bulacağız. 2. gün ise, kasık fıtıklarını, ano-rektal bölgenin en sık görülen selim hastalıklarını, safra kesesi hastalıklarını, gastro-özofajiyal reflü hastalıklarını ve laparoskopik yöntemle yapılan diğer bazı ameliyatları ele alıp interaktif bir şekilde irdeleyeceğiz.” dedi.

Şahin bu toplantının, bölgedeki cerrahların güncel konuları birebir tartışmalarına ve birbirleri ile tanışmalarına vesile olacağına inandığını ifade ederek ” Bu sempozyumun, hastalarımızın sağlık sorunlarının bölge içerisinde çözümlenmesinde,hekimlerin birbirlerini tanımasında ve iletişim kurmasında önemli bir rol üstleneceğini düşünmekteyiz’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA