Aliefendi Köyündeki Yangını Çıkardığı İddia Edilen Şahıs Gözaltına Alındı

Antalya'nın Alanya ilçesi Demirtaş beldesine bağlı Aliefendi köyünde 4 ev ile 35 hektarlık orman alanın kül olduğu yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Aliefendi Köyündeki Yangını Çıkardığı İddia Edilen Şahıs Gözaltına Alındı
Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, "Yangına evinin bahçesindeki otları yakmak isteyen bir köylünün sebep olduğu iddiası var. Şahıs gözaltına alındı, sorgusu sürüyor” dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesi, Demirtaş beldesi, Aliefendi Köyü'nde gece yarısı çıkan orman yangını bugün sabah saat 07.30 sıralarında tamamen kontrol altına alındı. Saatte 70 kilometreyi bulan rüzgar ve gece şartları nedeniyle sabahın erken saatlerinde kontrol altına alınan yangında, maddi zarara yol açtı.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, köylülerin ifadesine başvurdu. Yangının başladığı alanın biraz ilersinde B.K. adlı bir köylünün evinin önünde otları yaktığı iddiası üzerine jandarma gözaltına aldı. Demirtaş Jandarma Karakolu'na götürülen B.K.'nın sorgusu ise devam ediyor.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, yangının çıkış nedeni ile ilgili bir ihbar olduğunu belirterek, "Yangına evinin bahçesindeki otları yakmak isteyen B.K. adlı bir köylünün sebep olduğu iddiası var. Şahıs alınarak karakola götürüldü ve sorgusu sürüyor. Yangında 40 dönüm meyvelik ve 30 dönüm makilik alan zarar gördü. 4 ev kısmen yandı. Ancak bu evlerde oturan olmadığını öğrendik" dedi.

KÖYLÜ PERİŞAN
Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras, Aliefendi köyünün Alanya'nın en büyük ikinci köyü olduğunu söyledi.

Aras, "Gece yarısı yangın çıktığı için havadan müdahale edilememesi, ayrıca rüzgarın şiddetli olması, alevlerin bir anda çok geniş bir coğrafyaya yayılmasına neden oldu. Ali efendi Köyü baştan aşağı yandı desek yeridir. Tek tesellimiz ise can kaybının olmaması. Evler yandı, seraları kül oldu. Yıllardır emek verip büyüttükleri limon, portakal ve muz ağaçları yandı. Bir an önce burası afet bölgesi ilan edilmeli ve Afet Koordinasyon Kurulu bölgeye gelerek hasar tespiti yapmalı. Köylünün ihtiyaçları giderilmeli. 2 binin üzerinde nüfusu olan bir köy burası. Elektrikler kesik, evlerine giremiyorlar, bağ ve bahçeleri kül oldu. Hayvanları kayıp. Millet burada perişan" dedi.

Alanya İtfaiye Müdür Mehmet Oral yangının 07.30 sıralarında tamamen söndürüldüğü kaydederek, "Rüzgarın etkisi ile yangın kısa sürede büyük bir alana sıçradı. Gece yarası olması, helikopterler ile müdahaleyi mümkün kılmadı. Rüzgarın şiddetli olması yangının büyümesindeki en büyük etkendi. Yangına Alanya ve 16 beldede bulunan 30 itfaiye aracı, 10 arazöz, çok sayıda Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme işçileri ve köylüler müdahale etti" dedi.

Kaynak: İHA