Akdağmadeni Belediyesi 221 Dönüme Alana Yeni Bir Park Yapıyor

Yozgat’ın Akdağmadeni Belediyesi 221 dönüm alana yen bir park ve mesire alanı yapıyor.

Akdağmadeni Belediyesi 221 Dönüme Alana Yeni Bir Park Yapıyor
Yozgat’ın Akdağmadeni İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan görev geldiklerinde ilçe merkezindeki yeşil alanın 10 bin metre kare olduğunu belirterek, bunu 270 bin metrekareye çıkardıklarını söyledi.

Belediye olarak seçime değil hizmete baktıklarını belirten Belediye Başkanı Suphi Daştan, “Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizin modern ve sürekli yükselen bir ilçe yapmak istediklerini ve o yönde de çalışıyoruz. İlçemizin alt ve üst yapısında bizim dönemimizde çok büyük gelişmeler yaşandı. Kapalı otoparklarımız, iş merkezlerimiz, makine araç parkımız sürekli gelişti ve büyüdü ve halen de büyümeye devam ediyor” dedi.

Göreve başladıklarında ilçe merkezinde 10 bin metre kare yeşil alan bulunduğunu ifade eden Daştan, “Şuanda 221 dekar alan üzerinde, içerisinde yürüyüş ve bisiklet yolu bulunan, kafeteryası, dinlenme alanları ve mesire alanı olan çok, vatandaşlarımızın rahatlıkla gidip dinlenip gezebilecekleri park yapıyoruz. Bununla birlikte ilçemizdeki yeşil alan miktarı 270 bin metrekareye çıkmaktadır” dedi.

Asfalt yol konusunda geçen yıllarda 40 bin ton asfalt attıklarını dile getiren Belediye Başkanı Daştan, “Bu yıl yine ihalesini yaptık ve önümüzdeki günlerde 30 bin ton asfalt daha atacağız. Hedefimiz ilçemizde asfaltsız yol bırakmamaktır” diye konuştu.

Akdağmadeni ilçesinin sürekli gelişip büyüdüğüne ve belediye olarak da bu gelişmeleri hızlandırmak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Daştan, “İlçemize kuş uçuşu 15 Kilometre mesafede bulunan Karadikmen köyü yakınlarında MTA tarafından yapılan sondaj çalışması neticesinde bulunan saniyede 100 litre debili 51 derece sıcaklıktaki termal suyun kullanım hakkını aldık ve ilçemize getiriyoruz. Termal suyla birlikte ilçemiz hem doğa turizmi hem de termal turizm merkezi haline gelecektir. İlçemizde doğalgazın gelmesi için çalışmalarımız sürüyor ve vatandaşlarımızdan taleplerini alıyoruz. Doğalgazın gelmesi için vatandaştan büyük talep var. Özellikle yurt dışındaki vatandaşlarımız doğalgazın gelmesini çok istiyor. Gurbetçi vatandaşlarımız emekli olduklarında tekrar ilçemize yerleşeceklerini belirtiyorlar. Bu yüzden bizde doğalgazın biran önce gelmesini istiyoruz. İlçe terminalimizin ihalesini yaptık ve belediyemize bunun maliyeti 5 milyon liradır ve inşallah 16 ay içerisinde de teslim edilecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA