112 Acil Motosiklet Ekipleri Görev Başında

Denizli’ye tahsis edilen 112 acil motosikletleri göreve başladı.

112 Acil Motosiklet Ekipleri Görev Başında
Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen özel tasarımlı 112 acil motosiklet ekiplerinin Pamukkale-Ören mevkiinde hizmet vermeye başladığını söyledi.

112 acil motosikletli sağlık ekiplerinin, sürüş teknikleri ile yaşam kurtarma becerileri konularında özel eğitim almış iki kişilik sağlık personelinden oluştuğunu belirten Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, “Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilen özel tasarımlı 112 acil motosikletlerde, kalp canlandırma, solunum destek, boyunluk, yanık seti, solunum tüpü gibi acil tıbbi müdahalenin yapılabilmesini sağlayan ilaç, serum ve her türlü cihaz bulunmaktadır. Ekipte bulunan sağlık personeli, kasklarında bulunan cihaz sayesinde, seyir halinde ekip arkadaşı ve merkezle iletişim sağlayabilmektedir” dedi.

Denizli 112 Komuta Kontrol Merkezi ' ne gelen çağrıların değerlendirilmesi ile yönlendirilmekte olan 112 motosikletli acil ekiplerinin yaz mevsiminde nüfusun arttığı Pamukkale Ören turistik bölgesinde görevlendirildiğini belirten Dr Tekin “112 acil motosikletli sağlık ekipleri ambulansın giremediği dar sokaklara, yayaların kalabalık olduğu yerlere ve trafik kazalarında yolun tıkalı olduğu gibi durumlarda ambulansın yetişmekte güçlük çektiği yerlere daha önce ulaşarak yaralı veya hastaya ilk müdahaleyi gerçekleştirmekte, hastaneye sevk edilmesi gereken kişileri, nakle hazır hale getirerek, ambulanslara teslim etmektedirler. Motosikletli sağlık ekiplerinin saat: 09.00 ila 19.00 arasında ve 2 ekip halinde, 112 acil ambulanslara destek oluyorlar” dedi.

Kaynak: İHA