Yayad Derneği’nden, Mhp’ye Ziyaret

Yaşama Yardım Derneği (YAYAD) Başkanı Emine Yeygel Çakır ve beraberindekiler, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’ı ziyaret etti.

Yayad Derneği’nden, Mhp’ye Ziyaret
YAYAD Derneği Başkanı Emine Yeygel Çakır ve beraberindekiler, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’ı ziyaret ederek, engellilerin problemleri ve sorunları için görüş alış verişinde bulundu.

Ziyarette konuşma yapan YAYAD Derneği Başkanı Emine Yeygel Çakır, “Siyasi partilerin her ilde olduğu gibi Zonguldak’ta da önemli bir yeri ve konumu vardır. Ancak bizler diğer iller kadar güçlü değiliz. Bizler desteklendiğimiz sürece Zonguldak’ı bir bütün haline getirmeye çalışıyoruz. Aday adayları hiçbir zaman engelliler için parantez açıpta engelliler için bunu yapacağım demedi. Neden görmezden geliniyoruz. İlla ki elimizi, kolumuzu kaybettikten sonra mı birilerine sahip çıkacağız. Ben engelli bir vatandaş değilim ama ben öncelikle engelliler diyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan ise “Biz MHP il teşkilatı olarak göreve geldiğimizde başkan adaylarımızın listesinde bir kadın kotasının olacağı ve bunun yanında gerek diyabetliler,gerek sakatlar dernek başkanlarımız olsun bunlara mutlaka seçilecek yerlerde yer verileceğinin taahhüdünü vermiştik. Siz yeni kurulmuş bir dernek olduğunuz için bizim bu açıklamalarımızdan haberdar değilsiniz ama buraya gelip bu konuyu açmanız bizleri sevindirdi. Tabi bugün bahsedilen MHP den aday adayı olan ve ya olmayı düşünen kişiler bağlasa da biz teşkilat olarak engellilere seçilecek yerlerde yer vermeyi taahhüt ediyoruz. Bu da bizim size sözümüz olsun. Biz göreve geldiğimizde Zonguldak’ta toplumsal bir mutabakat arayışıyla göreve geldik. Toplumsal mutabakatın olmadığı zaman işlerin daha kötüye gideceğini bildiğimizden sloganımız buydu. Eski SSK dediğimiz hastaneye adliyenin oradan yürüyen merdiven, Pazar yeri dediğimiz yerden Devlet hastanesine kadar yürüyen merdiven, Şehit Aileleri Derneğinin oradan Amele Birliği Hastanesine kadar olan yere yürüyen merdiven projesi Genel merkezimizde hazırlanıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA