Şekerli Pide Yarışması Kıran Kırana Geçti

Kula'nın Kurtuluşu'nun 91. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kula'nın yöresel lezzetlerinden biri olan Şekerli Pide Yarışması 15 yarışmacının katılımı ile Belediye önünde gerçekleştirildi.

Şekerli Pide Yarışması Kıran Kırana Geçti
AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin seyirci olarak katıldığı Şekerli Pide Yarışması'nı Ümit Şafak kazandı.
Yarışmada bir konuşma yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula'nın yöresel lezzetlerinden biri olan Şekerli Pide'nin sadece Türkiyede değil; aynı zamanda dünya üzerinde de eşi benzeri olmadığını söyledi.

Kula'nın tarih, medeniyet ve kültür kenti olduğunun altını çizen Tanrıverdi, ilçenin turizm alanında son dönemlerde atağa geçtiğini belirterek gelecek dönemde turizm sektöründe adından söz ettireceğini sözlerine ekledi.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise; Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında yapılan Şekerli Pide yarışmasının Kulalılar tarafından çok sevildiğini buna bağlı olarakta geleneksel hale getirileceğini söyledi.

Şekerli pide yarışmasının cesaret işi olduğunu ifade eden Aşkın, Kula'nın yöresel lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Şekerli Pide Yarışmasında Birinci olan Ümit Şafak'a yarım altın, ikinci olan Murat Efkan'a çeyrek altın, üçüncü olan Mustafa Karadiç, Sefa Gardiyanoğlu, Emin Çıldır, Erol Arıcı'ya ise gram altın hediye edildi.
Kaynak: İHA