Erzurum’a Gelen Turist Sayısı Geçen Yıllara Oranla Artış Gösterdi

Erzurum İl Turizm Kültür Müdürü Fikret Öztürk, hemşehrilerimizin sayesinde Erzurum’da bu yıl yaz turizminde canlılık olduğunu belirtti.

Erzurum’a Gelen Turist Sayısı Geçen Yıllara Oranla Artış Gösterdi
Erzurum’a gelen turist sayısında artış olduğunu belirten Fikret Öztürk, “Erzurum turizmine genel olarak baktığımız zaman, Erzurum’u yaz ve kış turizmi ikiye ayırabiliriz. Kış turizmi daha çok kayak alanındadır ve genelde düzenlenen turlarla çoğunluk sağlanıyor. Yaz turizmine baktığımız zaman bütün ilçelere ve beldelere yayılmaktadır. Bu yıl Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi ile birlikte dışarı da hemşerilerimizin Erzurum’a yoğun ilgisi oldu. ‘Hemşeri turizmi’ dediğimiz turizm şekli Erzurum için büyük avantaj sağladı. Erzurum’un karı, kışı ne kadar değerliyse, yazın yayla havası o kadar değerli oldu. Bununla birlikte Erzurum, uzun yıllar göç veren bir şehirdir. Sadece son yıllarda ekonomik sebeplerden dolayı değil daha önceki yıllar savaş nedeni ile de Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Tokat gibi illere, genelde orta Anadolu’ya yerleşmiş hemşerilerimiz var. Yani ortalama 3 milyonu aşkın hemşerimiz Türkiye’nin çeşitli illerinde ikamet ediyor. Dolayısıyla bu hemşerilerimiz bizim için çok büyük bir potansiyel oluşturuyorlar. Biz bütün çalışmalarımızda, 36 ilde hemşerimiz olduğunu tespit ettik. Bu hemşerilerimizle her zaman irtibat halinde kalmaya çalışıyoruz. Ve biz üretmiş olduğumuz bütün materyalleri STK’lar vasıtası ile hemşerilerimize gönderiyoruz. Maksat onlara Erzurum’u unutturmamak ve onları memleketlerine davet etmektir. Bu çalışmalarımız son yıllarda meyvesini vermeye başladı.

Özellikle bu sene Erzurum yazı, hemşeri turizmi ile geçirdi. Daha hareketli bir Erzurum vardı. Bu hareketlilik Eylül ayının sonuna kadar devam edecek. Erzurum yazıyla, kışıyla on iki ay sürdürülebilir bir turizm potansiyeli oluşturan bir şehir. Bize düşen de bu potansiyeli tespit edip, mümkün olduğu kadar hedef kitlelere yönlendirmek. Bu konu da çalışmalarımız devam etmekte. Erzurum’un tekrar eski canlılığını kazanacağını umut ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA