Besni’de Çiftçilere Organik Ürün Sertifikaları Verildi

Adıyaman’ın Besni ilçesinde 11 çiftçiye organik ürün yetiştiriciliği sertifikaları verildi.

Besni’de Çiftçilere Organik Ürün Sertifikaları Verildi
Kurutmalık üzüm çeşidinin organik olarak yetiştiriciliğinin yapıldığı Besni’ye bağlı Çorak Köyünde hasat işlemleri Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ve Besni Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul tarafından yerinde incelendi. Besni’de yaklaşık 5 bin dekar alanda 8 bin ile 10 bin ton yaş üzüm rekoltesi bulunan Besni Üzümü 610 dekarlık bir alanda 11 üretici tarafından organik olarak yetiştiriliyor. Organik yetiştiriciliği yapılan alanlardan alınan numuneler sertifikasyon kuruluşu tarafından yetkili laboratuarlardan analiz yapılarak numunelerde herhangi bir kalıntıya rastlanılmadığından geçiş ürünü olarak organik ürün sertifikaları verildi.

Organik ürün sertifikaları çiftçilere hasat işlemleri sırasında Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ve Besni Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul tarafından arazide verildi.

Besni Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Besni’de yetiştiriciliği yapılan kurutmalık Besni üzümü organik ürün sertifikası ile bundan sonra ulusal ve uluslar arası pazarlarda da satışa sunulabileceği ifade edildi. Bu çalışmalar neticesinde bölgede üzüm yetiştiriciliği yapan tüm üreticilerin organik yetiştiriciliğe geçmeleri ve daha iyi pazarlama olanaklarının sağlanması hedeflendiği belirtildi.
Kaynak: İHA