Antalya’da Hurdacılar Sitesi’nde Yangın

Antalya’nın Varsak bölgesi Düden Mahallesi’ndeki ot ve çalılık alandan başlayarak rüzgarın etkisiyle Hurdacılar Sitesi’nin bulunduğu alana sıçrayan yangın söndürüldü.

Antalya’da Hurdacılar Sitesi’nde Yangın
Yangında yaklaşık 30 dönüm arazinin zarar gördüğü belirtilirken, Düden Mahallesi'nde ot ve çalılık alandan başlayarak Hurdacılar Sitesi'nin bulunduğu alana sıçrayan yangında, hurdacılara ait içi dolu 5 konteyner yandı

Zeytinlik Mahallesi'nde konteynerlerin içerisinde bulunan plastikler zaman zaman patlarken yangın aynı mahallede bulunan beş katlı Bayır Sitesi’ne de sıçradı. Bayır Sitesi’ndeki bir çok evin camı patlarken, binada bulunan vatandaşlar tahliye edildi. Aynı sitenin bahçesinde park halindeki Süleyman Arıcı’ya ait içerisinde ev eşyaları bulunan 07 V37 64 plakalı minibüs de alevlerden etkilendi. Yangın söndürme çalışmaları sırasında bazı vatandaşlar itfaiye ekipleri, polis ve basın mensuplarına tepki gösterdi. İtfaiye ekiplerinin geç geldiğini iddia eden öfkeli vatandaşlar yangını kendi imkanları ile söndürmeye çalıştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangına Müdahale Şube Müdürü Cengiz Çelik, bölgeye 25 yangın söndürme aracı ile Büyükşehir Belediyesi ve ASAT’a ait 6 tonajlı tankerin sevkedildiğini belirtti.

Çelik “Şu an yangını kontrol altına aldık. Çalılık alandan dükkanlara sirayetini engelledik. Daha önce bir dükkanın asma katına sirayet etti. Kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Makilik alandan sirayet etmiş. Çok geniş alan. Yaklaşık 30 dönüm makilik alan yandı. Hurdacıların yığın halinde malzemeleri olduğu için yoğunluk burada oldu. Sıkıntı oydu. Yangının diğer dükkanlara sirayet etmesini engelledik” şeklinde konuştu.

6 İTFAİYE ERİ DUMANDAN ETKİLENDİ
Yangın söndürme çalışmaları sırasında 6 tane itfaiye erinin duman solumaktan hastaneye kaldırıldığını belirten Çelik “İki itfaiye eri kısa süreli oksijen tedavi ile taburcu edildi. 4 itfaiye erinin ise tedavisi devam ediyor. Hayati tehlikesi yok” dedi.

Çelik, yangının Hurdacılar Sitesi’ne sıçramadan kontrol altına alındığını söyledi.

Kaynak: İHA