Yedaş ‘enerji Verimliği İçin Sahneye’ Çıkıyor

‘Enerji Tiyatrosu’nu hayata geçirmeye hazırlanan YEDAŞ, kasım ve aralık ayında ‘Gamsız Aile’ oyunu ile öğrencilerle buluşacak.

Yedaş ‘enerji Verimliği İçin Sahneye’ Çıkıyor
YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Enerji Verimliliği zili çaldı ve çalışanlarımızla birlikte sahneye çıktık” dedi.

Samsun, Ordu, Sinop, Amasya ve Sinop İl ve İlçelerinde gerçekleştirdiği yatırımlarla müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sunmayı amaçlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), 2012-2015 yılları arasında planladığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri’ ile ‘sahneye de’ adım atıyor.

‘Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz’ mottasıyla, KSS’deki başarısını Avrupa ve Türkiye’de aldığı ödüllerle tescilleyen ve her kesimin takdirini toplayan YEDAŞ, ‘Bir Bölgesel Sürdürülebilir Kalkınma Hareketi’ temasıyla olgunlaştırarak, Sosyal Sorumluluk Projeleri’ni zenginleştirmek için bu kez de ‘tiyatroda’ eğitim amaçlı bir çaba içine girdi.

KSS projeleri kapsamında YEDAŞ Enerji Tiyatrosu’nu hayata geçirmeye hazırlanan YEDAŞ, Türk tiyatrosunun duayeni Nejat Uygur’un kurduğu Uygur Çocuk Tiyatrosu ile işbirliği yaptı. Enerji Verimliliği temalı hazırlanan ‘Gamsız Aile’ isimli oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini Suha Uygur yaparken, senaryosunu Birol Engeler yazdı. Her ilde YEDAŞ çalışanlarından oluşan tiyatro ekipleri, Devlet ve Şehir Tiyatroları sanatçıları tarafından eğitilerek, bölgeye dönük özellikle enerji konusunda bilgilendirici oyunlar sergilemeleri planlanan proje kapsamında‘Gamsız Aile’ oyunun provalarına başladı.

‘Gamsız Aile’ oyunu, Kasım ve Aralık aylarında tüm illerde ilkokul öğrencilerine sergilenecek.

“SANATA DESTEK YEDAŞ’IN KÜLTÜRÜ”
Toplumsal gelişimin ve ortak yaşam kültürünün güçlendirilmesinin YEDAŞ’ın kurum kültürüne yabancı olmadığını belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Sanatı uzaktan izleyen, tüketen ve yaşamın içerisine katmayan bir yaklaşım YEDAŞ ailesine oldukça yabancıdır. Sanatı, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde bir araç olarak görüyoruz” dedi.

Bu kapsamda Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri takviminde 2013 yılı Eylül ayı olarak planlanan YEDAŞ Enerjik Tiyatrosu projesini hayata geçirdiklerinin kaydeden Türkoğlu, “YEDAŞ’ın KSS projeleri arasında yer alan bir projemizi daha başlattık. Uygur Çocuk Tiyatrosu ile işbirliği yaparak, gönüllü olarak bu projede yer alan çalışanlarımızın sergileyeceği ‘Gamsız Aile’ oyunu Kasım ve Aralık aylarında öğrencilerle buluşacak” diye konuştu.

‘ENERJİ VERİMLİLİĞİ’ ZİLİ ÇALDI
Enerji Verimliliği temasıyla işlenen oyun, 5 ilde tüm ilkokul öğrencileriyle buluşacağını söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Dünyada enerji üretim kaynakları sınırlı çeşitlikle olup, yeni bir enerji kaynağının ise tasarruf olduğuna inanıyoruz. Buna bağlı olarak verimli kullanım ve buradan elde edilen artı değerin üretime kaydırılması bir YEDAŞ’ın rüyasıdır. Bu yolda 'Enerjimizi Harekete Geçirdik’ ve ‘Sosyal Sorumluluk’ projelerimizi‘Enerji Verimliliği’ ile olgunlaştırdık. Ev hanımlarına, gençlere ve çocuklara kadar ulaşmayı hedefledik. ‘Enerji Verimliliği’ zili çaldı ve çalışanlarımızla birlikte yola çıktık” şeklinde konuştu.

Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Paydaşlarımızla birlikte YEDAŞ’ın rüyasını gerçekleştirmekte kararlı ve inançlıyız. Türkiye’de elektrik dağıtımı sektöründe ‘rol model’ olacak KSS projelerini hayata geçiren ilk ve tek elektrik dağıtımı olmamın haklı gururunu yaşıyoruz.”
Kaynak: İHA