Nt'den Ailelere Uyarı

İSTANBUL - NT, ailelerin okul malzemesinde sağlıklı, çevreci ve şiddet içermeyen ürünleri tercih etmeleri uyarısını yaptı.

NT'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ürünün sağlığa zararlı maddeler içermediğini üretici ya da ithalatçı firmanın ispat etmesi gerekiyor. Bakanlık onaylı SGS ve Türkak yetkili laboratuvar olarak en ince ayrıntısına kadar ürünü inceliyor. Testlere tabi tutuyor. Testlerden geçmeyen ürünlerin satışa sunulması yasaklanıyor. Ancak, denetimlerden kaçan sağlıksız ürünler birçok yerde insanların karşısına çıkıyor.

NT ise, sağlıklı ürün tedariki ve satışı hassasiyetini sürdürmeye devam ediyor. Avrupa Uygunluğu Belgesi, Uluslararası Organizasyon ve Standartizasyon Belgesi gibi kalite belgelerine sahip olan ve gerekli laboratuvar testlerinden geçerek Sağlık Bakanlığı onaylı olan ürünleri raflarına koyuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NT Mağazaları Kurumsal İletişim Müdürü Serkan Bilikci, NTnin gelecek nesillerin şiddet içeren ürünler ile tanışmasını engellemek için sağlıksız,çevreye zararlı ve şiddet içeren ürünleri tedarik etmediğini, gelecek nesillere sorumluluğun bir parçası olarak hiç bir zaman bu ürünlerin raflarında olmayacağını belirtti.

Sektörde ithal ürünlerin denetimsizliğinin çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini ifade eden Bilikci, bu konuda sektör olarak herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini, markalı ve kaliteli ürünleri tercih etmesi gerektiğini bildirdi. Bilikci, NT olarak Sağlık Bakanlığı onaylı, CE ve İSO belgeli ürünlere raflarda yer verdiklerini vurgulayarak, tüketicilerin de bu anlamda hassasiyet göstermesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA