Mısır ve Suriye'deki Katliamlara Tepki

NEVŞEHİR - Ürgüp Belediyesi tarafından bu yıl 43.'sü gerçekleştirilecek Bağ Bozumu etkinlikleri kapsamında düzenlenmesi planlanan Nadide Sultan ve Mustafa Ceceli konserleri Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklmada yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Mısır ve Suriye başta olmak üzere dünyanın birçok İslam ülkesinde akıtılan kan ve yapılan zulümlerin artık kanayan bir yara haline geldiğini belirterek çocukların, kadınların katledilmesine seyirci kalamayacaklarını ifade etti.

Yıldız, açıklamasında "Diliyorum ki bu çaresizlik ortadan kalkar. Bizler de acımasızca katledilen Müslüman kardeşlerimizin acılarına ortak olmak adına daha önceden ilçemizde yapmayı planladığımız Bağ Bozumu Festivalinin Konser bölümünü iptal etmiş bulunmaktayız. Kim olursa olsun zalimin karşısında, mazlumun yanındayız. Yaşanan bütün bu acıların tükenmesi ve dökülen kanların son bulmasını temenni eder, şehitlik mertebesine erişen Müslüman kardeşlerimize yüce Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA