Milletvekili Ünal, Ordu Belediyesi'ni Eleştirdi

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Dört senedir bekleyen, durağan olan bir belediye son seneye girdi, her taraf şantiye haline geldi” dedi.

Milletvekili Ünal, Ordu Belediyesi'ni Eleştirdi
AK Parti Milletvekili Fatih Han Ünal, Altınordu İlçe Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Halit Tomakin, Ordu Gazeteciler Cemiyeti’ni (OGC) ziyaret etti. Ünal ve beraberindekileri OGC Başkanı Recep Aydın ve basın mensupları karşıladı.

Milletvekili Ünal, ziyarette bir çok konuya değinirken, Ordu Belediyesi’ni eleştirdi.

Ünal, Ordu Belediyesi’nin 4 yıldır durağan olduğunu, seçimin yaklaşması ile sokakları şantiye haline dönüştüğünü belirterek, “İlçelerde bir seçim havası görünmüyor ama il merkezine geldiğimizde bir seçim havası görüyoruz. Nereden anlıyoruz bunu? Dört senedir bekleyen, durağan olan bir belediye son seneye girdi her taraf şantiye haline geldi. Kaldırımlar yollar, yıkılmaya başlandı ve yapılmaya başlandı. Ben ‘yapılmasın’ demiyorum, dört senedir niye beklenildi ben bunu anlamıyorum. Bir de benim tanık olduğum bir olay var. Bir yaşlı kadın, şantiye olan bu kaldırımda yürürken düştü. Yaşlı bir bayanın yürüme zorluğunu düşünürseniz, kaldırımları siz yok ederseniz, zamansız bir zamanda nüfusun en yoğun olduğu dönemde kaldırımları şantiye haline getirirseniz bu tür sıkıntılar yaşanacaktır. Şuan fındıkçılarımız, gurbetçilerimiz burada, tatilciler bölgemizde. Kalabalık nüfusun yoğun olduğu dönemde siz kaldırımları inşaat haline getirirseniz, bu insanlar nerede yürüyecekler? Aynı yerde bir esnaf arkadaşımız, ‘bir başka bayanın da gecen günlerde yere düşüp kafasından yaralandığını, kafasından kanlar aktığını’ söyledi.

Bunların sorumlusu kimdir? Şu döneme getirilmese, kış ayların da kalabalık olmayan dönemlerde yapılsa diyecek bir şey yok. Bu toplantıya gelirken de yine kaç tane yolun inşaat haline geldiğini gördük. Buraya gelmekte zorlandık. Bir anda hepsini yapmak yerine bu çalışmaları 5 yıla yayarak yapsa bir belediye başkanı daha doğru iş yapmış olmaz mı? Tabi ki, eski alışkanlıklar vatandaşın gözünü boyaya bilir miyiz? Bak işte biz çok çalışıyoruz. İnşaat haline çevirdikten sonra, kaldırım yapıyoruz diye, insanların önüne tekrar çıkmaya çalışıyorlar. Bu zamansız işleri herhalde vatandaşımız, tarafından da not alındığını bilmeleri gerekir diye düşünüyorum. Ben de bir vatandaş olarak, muztaripliğimi buradan ifade ediyorum. Ne yolda ne kaldırımda yürüyebiliyoruz ne de istediğimiz yere aracımızla gidebiliyoruz. Kaç tane sokak dolaşarak buraya gelebildik. Ben milletvekili olarak değil, bir vatandaş olarak söylüyorum” diye konuştu.

“RAPORU ANKARA’YA GÖTÜRECEĞİM”
Balıkçılarla ilgili önemli çalışma yaptıklarını dile getiren Milletvekili Ünal, “Balıkçılık malum bölgemizde en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi. Karadeniz’in gözde illeri, hatta tüm Türkiye Karadeniz’den besleniyor. Karadeniz’de şüphesiz Ordu, Giresun, Sinop’un önde gelen bir ismi vardır. Geçtiğimiz haftalar içerisinde bizde balıkçılığın sorunlarını masaya yatırdık. Ben daha önce TBMM’nin araştırma merkezinden dosya aldım ve çalışma yaptırdım. Bu çalışma Ordu ölçeğinde değil, Türkiye ölçeğinde balıkçılıkta ne durumdayız. Bunu özetleyen güzel bir çalışma yaptık. Bunun dışında Su ürünleri mühendislerimizin de güzel bir raporu vardı. Onlarla da sosyal medya üzerinden, haberleşiyoruz. Onlarda bize belge sundular. Bir üçüncü raporumuzu da balıkçılıktan geçimini temin eden, hemşerilerimize Ordu ve Giresunlu balıkçılarımızla birlikte yine Üniversite ve tarımda ki yetkili kişilerle beraber bir toplantı yaptık. Onların talep ve düşüncelerini aldık. Bunları da rapor haline getirmeye çalışıyoruz. Bu hafta sonunda yine uzmanlarımızla son bir değerlendirme yapacağım. Daha sonra inşallah bu raporu Ankara’ya götüreceğim” şeklinde konuştu

“FİYATLARIN İYİYE GİDECEĞİNE İNANIYORUM”
“Kıyı kesimlerde fındıklar toplandı, yüksek kesimlerde ise fındık toplama sezonu devam etmektedir” diyen Milletvekili Ünal, “Gölköy Aybastı, gibi ilçelerimizde ise hasat dönemi devam etmektedir onlara da hayırlı hasatlar diliyorum. Sıcaklıklardan dolayı arzu edilen rekolte olmasa da ancak batı bölgesine oranla Ordu fındık konusunda iyi durumdadır. Bu durum fiyatlara da olumlu yansıyacaktır. Şuan ki fiyatta güzeldir ama daha da iyiye doğru gideceğine ben inanıyorum” şeklinde konuştu.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZA DOĞRU KARAR VERMESİ NOKTASINDA YARDIMCI OLACAĞIZ”
Seçim sürecinin yaklaştığını ifade eden Milletvekili Ünal, büyükşehirde anket çalışmalarının başladığını dile getirirken, seçim süreci hakkında şöyle konuştu: “Tabi önümüzde seçim var. Bu konuda AK Parti’nin nasıl bir tavır takınacağını, nasıl bir aday profili ortaya koyacağını merakla bekliyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklayacağı bir takvim var. Bu bütün siyasi partiler gibi bu bizi de bağlamaktadır. Biz bu takvimi dikkate alacağız. Bizim kendi çalışmalarımız var. Şuan büyükşehirlerde detay anketler yapılıyor. Ordu’da onlardan bir tanesidir. Hem ilimizi hem de ilçelerimizi kapsayan, önemli çalışmalar var. Bunlar tasnif edilip belli dönemlerde, belli aralılarla yapılıp çalışılacaktır. Anketlerde vatandaşımızın görüşünü alıyoruz. Anketörün sorduğu sorulara vatandaşımız verdiği cevap bizi bağlıyor. Bizi yönlendirecek bizim kararımıza da ışık tutacaktır. Onu da adayı da belirleyecek olan Sayın Başbakanımızdır. Fakat bize düşen şudur: Sayın Başbakanımıza, doğru karar vermesi noktasında yardımcı olacağız. Birbirinden habersiz birkaç firma ile çalışma yapmaktayız. Birkaç firmanın yaptığı anket sonuçları daha sağlıklı sonuçlar ortaya koyacaktır. AK Parti’nin dışındaki anketler asparagastır.”
Son olarak tartışmalara neden olan Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi konusuna açıklık getiren Milletvekili Ünal, “Tıp Fakültesi konusunda da morfoloji binamız yapıldı öğrenciler eğitime başladı.

300 yataklı bir ek hastane 2 yıl önce sözünü verdik. Bu hastane Devlet Hastanesi’nin arkasında ki alana yapılacaktı. Biz bu 300 yataklı hastaneyi ihale aşamasına getirdik, fakat şöyle bir gelişme oldu: Sayın Sağlık Bakanımızın, Ordu ziyareti esnasında Tıp Fakültesi’ni incelemeye gittiğimizde, kampüs alanını incelemeye gittiğimizde ‘Tıp Fakültesi Hastanesi’ için büyük bir araziye ihtiyacımız olduğunu söyledik. Bize şöyle bir öneriyle geldi: İster 300 yataklı bir hastane yapalım ya da onun yerine daha büyük kaç yatak istiyorsanız bir hastaneyi buraya kazandıralım. Biz de ikinci seçeneği dikkate aldık. Rektörümüz ve milletvekili arkadaşlarımız da oradaydı. Biz de 600 yataklı bir hastanede karar aldık. Bu şehir hastanesi hem Tıp Fakültemizin uygulamasına hizmet verecek hem Devlet Hastanemizin ilave bir hastanesi haline gelecek. Hem de bölgeye hitap edecek ihtisas Hastanesi olacaktır. Bunun da onayı verildi.

Kamulaştırma bedelini YÖK kanalıyla buraya gönderdik. Birde dere ıslahı meselesi var. Bu dere yatağının ıslah edilmesi yönünde karar aldık. Kamulaştırma bedeli vardı bu da bizim hiçbir kalemimizde yoktu. Bu da belediyelere düşen bir konudur. Biz de konuyu belediye başkanına ilettik. Belediye başkanı da ‘benim bunu yapacak imkanım’ yok dedi ya da yapmadı. Burada herkese düşen görevler var” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA