Iğdır'da "öğrencilerimiz Geleceğimizdir Projesi"

IĞDIR - Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tolga Ersöz, "Öğrencilerimiz Geleceğimizdir" adlı projeyle SBS ve YGS'ye hazırlanan öğrencilere katkıda bulunacaklarını bildirdi.

Ersöz, yaptığı açıklamada, hazırladıkları projyle ilçe ve köylerde öğrencilerin yaşadıkları eksiklikleri gidererek gönüllü öğretmenler eşliğinde bazı faaliyetlerde bulunulacağını belirtti.

Yapacakları çalışmalarla öğrencilerin kendilerine güvenlerini artırmak ve motivasyonlarını sağlamayı amaçladıklarını aktaran Ersöz, şunları kaydetti:

"Biz bu projeyle eğitime katkı sağlamak istiyoruz. SBS ve YGS'ye hazırlanan öğrencilerimizin ileriye yönelik hedeflerini kapasitelerinin altında tutmalarını önlemek amacındayız. Öğrencilerimizin materyal eksiklikleri ve Türkiye çapında denemelere katılamamaları nedeniyle bol soru çözme ve sınav heyecanını yenecek sınav tecrübesi kazanma konusunda eksiklikleri bu projeyle giderilecektir. Projemiz kapsamında yürütülecek faaliyetlerle sınava yönelik endişe kaygıların azaltılması, hedef tercihlerin isabetli ve özgüvenli belirlenmesi ve öğrencilerin kendilerine güveninin artması amaçlanmaktadır. Yapılan çalışmalar sayesinde öğrencilerin kendilerini özel hissetmeleri sağlanacak bununla beraber sık yapılan denemeler ve ödüllendirmeler sayesinde rekabet ortamı oluşturulacaktır. Okullar arasında da oluşacak rekabet ortamı ve toplu motivasyon sayesinde Karakoyunlu ilçesinin SBS ve YGS başarısının artması ve her öğrencinin potansiyelini gerçekleştirmesi amaçlanmaktadır."

Kaynak: AA