CHP’ye Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi İçin 100 Kişi Başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal parti üyeleri için 2 Eylül 2013 günü sona eren aday adaylığı başvurularında Ereğli Belediyesi Meclisi için 100 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

CHP’ye Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi İçin 100 Kişi Başvurdu
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, partilerine aday adaylığı başvurularında yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Ereğli Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Semih Özkök’ün kendilerinden dosya aldığını belirten Kartal “Halil bey mevcut belediye başkanı olmasına rağmen aday adaylığı başvurusunu haftalar önce yaptı. Semih Özkök ise dün akşam mesai bitimine kadar başvuru dosyasını bize teslim etmedi. Parti üyeleri için başvuru süresi dün sona erdi” dedi.

2 Eylül Pazartesi günü partide aday adaylığı için büyük bir yığılma olduğunu ifade eden Kartal sözlerini şu şekilde sürdürdü;“Sadece Ereğli Belediyesi meclis üyeliği aday adaylığı için 100 kişi başvurdu. İl Genel Meclisi üyeliği için 10 kişi başvurdu. 3 belde belediye başkanlığı ve bu beldelerin belediye meclis üyelikleri içinde başvuru sayısı bir hayli fazla. Bu süreçte biraz yorulduk ancak mutluluğumuz yorgunluğumuzu da unutturdu bizlere.”
CHP olarak sadece Ereğli Belediye Başkanlığı noktasında iddialı olmadıklarını dile getiren Kartal, Gülüç, Ormanlı ve Kandilli Belediyeleri içinde çok önemli isimlerin aday adaylığı başvurusu yaptığını ve bu üç belediyeyi de alacaklarını söyledi.

Ereğli genelinde seçimlere en hazır partinin CHP olduğunu ifade eden Kartal “Seçimler açıklandığında CHP sadece merkezde değil Ereğli genelinde birinci parti olacaktır. Başta parti teşkilatımız olmak üzere, aday adaylarımız ve partililerimizle seçimlere hazırız” diye konuştu.

Kaynak: İHA