Alman İş Adamı Heyeti Kso'da

Almanya’nın önemli sanayi bölgelerinden olan Chemnitz’in Ticaret ve Sanayi Odası'ndan iş adamı heyeti, Konya Sanayi Odası’nın (KSO) ‘Made in Konya’ projesi kapsamında Konya’ya geldi.

Alman İş Adamı Heyeti Kso'da
Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikaları gezen Alman iş adamı heyeti, ardından KSO Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ile görüştü. Kütükcü, Alman iş adamı heyetine Konya sanayisini anlatarak, Chemnitz ile Konya arasında daha fazla ticaret yapmak için yürütülen çalışmaların önemine değindi. Konya ile Chemnitz arasında pek çok sektörde işbirliği yapılabileceğinin altını çizen Başkan Kütükcü, ziyaretleri ticarete dönüştürmek için Chemnitz Ticaret ve Sanayi Odası ile Konya Sanayi Odası’nın daha çok çalışacağını ifade etti.

Kütükcü, Alman heyete ayrıca işletmeciliği KSO tarafından yürütülen Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile KSO’nun Konya’ya kazandırdığı Türkiye’nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi hakkında da bilgi verdi.

Almanya Chemnitz bölgesi iş adamları ile Konyalı iş adamları arasındaki ikili iş görüşmelerinin bugün Konya Sanayi Odası’nda gerçekleştirileceği, iş görüşmelerine katılımın ücretsiz olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA