Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gaziantep Yemeklerine Hayran Kaldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Beylikdüzü'nde düzenlenen Gaziantep Yiyecekleri Şenliğini ziyaret ederek yemeklerin tadına baktı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gaziantep Yemeklerine Hayran Kaldı
Gaziantep sofrasının meşhur içli köfte, baklava, cevizli sucuk, antep fıstığı ve dut suyunun tadına bakan Müezzinoğlu, "Beylikdüzü bölgesinde halkın nefes alacağı bu tür etkinliklere ihtiyaç var. İnsanlar hafta sonu ailesiyle hem şenliği ziyaret edip hem de birbirinden güzel Antep sofrasının yemeklerini tadabiliyor. Çok güzel bir etkinlik olmuş elinize sağlık" diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği Başkanı Fahri Bahattin Öztütüncü ile birlikte şenlikte stant açan esnafla sohbet eden Mehmet Müezzinoğlu, ikram edilen yiyecekleri tattı. Bir esnafın "Kan Yapar, her derde şifa" diyerek ikram ettiği dut suyunu içen Müezzinoğlu, "biliyorsunuz yeni yasalarla artık bu tip tanıtımlar yapmak yasaklandı. Kan yapar her derde şifa demek doğru değil" diyerek esnafı uyardı. Bir esnafın "Kendi kültürümüzü tanıtıyoruz, yerli malımızı satıyoruz sayın bakanım, kendi mahsülümüz" demesi üzerine "Helal olsun size, aferin" cevabını verdi.

İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen 2. Avrupa Yakası Gaziantep Yiyecekleri Şenliği bugün sona eriyor. 28-29 Eylül (Cumartesi-Pazar) tarihlerinde Beylikdüzü Belediyesi'nin de desteğiyle Çarşamba Pazarı alanında başlayan şenliklerde, Gaziantep sofrasının dünyaca meşhur kebap ve tatlıları tanıtıldı. Şenlikte ziyaretçiler arasında düzenlenen Baklava ve kebap yeme yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe ilginin yoğun olduğunu ifade eden Dernek Başkanı, "Şenliğimizde mumbardan kelle paçaya kadar Gaziantep'in eşsiz lezzetlerini İstanbulluların beğenisine sunuyoruz. Şehrimizin misafirperverliğini kendine has kültürünü,folklorunu tanıttık. Yarışma ve sahne gösterileriyle Gaziantep kültürünü tüm İstanbullulara sergiledik. Şenlikte Gaziantep’in dünyaca meşhur baklava, katmer, kebap, ali nazik, içli köfte, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kelle paça gibi yemekleri ziyaretçilere sunduk" diye konuştu.

Kaynak: İHA