Mersin'de Sıcak Hava Etkili Oldu

Sonbara rağmen sıcak havanın etkili olduğu kentte tatilciler sahilleri doldurdu.

Hava sıcaklığının 33 derece olduğu kentte haftasonu, sahiller ve piknik yerlerinde hareketlilik yaşanıyor. Deniz suyunun 26,5 derece ölçüldüğü kentte Erdemli ve Silifke gibi sahil ilçelerinde vatandaşlar ve turistler denize giriyor.

Uygun iklimi sayesinde turizm sezonunun kasım ayı ortalarına kadar devam ettiği yörenin, Kurban Bayramı tatilinde daha çok konuk ağırlayacağı tahmin ediliyor.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonbaharda sıcak iklimiyle dikkati çeken İçel'in bu dönem yoğun turist ilgisiyle karşılaştığını belirterek, Kızkalesi beldesine gelenlerin güneş, altın sarısı kum ve Akdeniz'in mavi sularında denize girme şansı bulduğunu söyledi.

Kurban Bayramı'nda denize girmek isteyenler için İçel'in iyi bir seçenek olduğunu vurgulayan Çalışkan, "Hava böyle giderse 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin çok güzel ve verimli geçmesini bekliyoruz. Şimdiden rezervasyonlarını yaptıranlar var. Kızkalesi, denizi, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla misafirlerine çok güzel bir tatil ortamı sunuyor" dedi.

İçel'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nın kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını anlatan Çalışkan, "Akdeniz Oyunları sayesinde bölgemizin uzun vadede büyük tanıtımı yapıldı. Geleceğe bizler umutla bakıyoruz'' diye konuştu.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop da Kızkalesi'nin turistler tarafından sonbahar döneminde de tercih edildiğini belirterek, tatilcilerin çoğunluğunu Alman, Belçikalı ve Hollandalı turistlerin oluşturuduğunu söyledi.

Almanya'nın Hannover kentinden tatile gelen Paul ve Regina Habe çifti de eylül ayı sakin olduğunu için 5 yıldır Kızkalesi'ne geldiklerini ve güzel bir tatil geçirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA