Kalpleri İçin Pedal Çevirdiler

Bisikletliler Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği, Dünya Kalp Günü kapsamında ''Kalbin İçin Pedalla'' adlı bisiklet turu düzenledi.

Dünya Kalp Günü, Türkiye'de çeşitli etkinlikle kutlanıyor. Bisikletliler Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneğinin ortak çalışması sonucunda "Kalbin İçin Pedalla" adlı tur düzenlendi.

Sirkeci'de bulunan İstanbul Gar'ında toplanan bisikletçiler buradan hareket ederek Sarıyer'e doğru pedal çevirmeye başladı.

Tur öncesinde toplanmaların yaşandığı anda Sirkeci Gar'ı renkli görüntülere sahne oldu.

Hasan Ertuğrul isimli bisikletçi beraberinde köpeğiyle birlikte alana geldi. Tura katılacak olan bisikletçiler "Arthur" isimli köpeğe yoğun ilgi gösterirken, fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

Kalp sağlığı için pedal çevireceklerini ifade eden Hasan Ertuğrul, "Kalp sağlığı için kalbimiz için pedallıyoruz bugün. Sirkeciden Sarıyer'e kadar devam edeceğiz. Daha önce katıldığım bisiklet etkinliklerine Arthur gelemiyordu. Bu defa onu bırakacak yer olmayınca beraber geldik. İlk defa aldık römorkumuzu. Dün biraz evin etrafında deneme sürüşü yaptık. Halinden memnun görünüyor şimdilik" diye konuştu.

Tura katılan emekli bir vatandaş ise, "80 yaşındayım. Bisiklet sürerken kendimi harika hissediyorum. Sarıyer'e kadar pedallayacağız" şeklinde konuştu.

Sirkeci Gar'ında başlayan turun Sarıyer Kireçburnu'na kadar devam edeceği ve burada sona ereceği ifade edildi.
Kaynak: İHA