Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, turizmde yatak ağırlıklı gelişmeyi değil, turizm ve çevre ağırlıklı bir gelişmeyi desteklediklerini söyledi.

AK Parti Antalya İl Teşkilatı Eylül Ayı Danışma Meclisi Toplantısı, parti il binasında gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri Sadık Badak ve Gökçek Özdoğan Enç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile partililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Badak, Antalya'nın tarımda ve turizmde Türkiye'de olduğu kadar dünyada da söz sahibi bir şehir konumuna geldiğini ifade etti.

Turizmde yüzde 18,5'luk artışla 2013'te de ileriye gidildiğini kaydeden Badak, "Biz bu artışı destekliyoruz. Fakat daha çok desteklediğimiz turizmde yatak ağırlıklı gelişme değil, çevre ve spor ağırlıklı bir gelişmeyi destekliyoruz. Bu yönde politikalar üzerine çalışıyoruz" diye konuştu.

Antalya'nın özellikle örtü altı tarım bakımından yurt içi ve dışında söz sahibi bulunduğunu ifade eden Badak, nitelikli tarım ürünleri yetiştirilmesi konusunda da çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı.

Antalya'nın ulaşım sorunlarının geçtiğimiz aylarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında düzenlenen toplantıda ele alındığını dile getiren Badak, batı çevre yolunun da kuzey çevre yolununun da 2016 yılına kadar yetiştirileceğini kaydetti.

-AK Parti İl Başkanı Köse

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de önceki ay 27 bin 400, geçen ay da 15 bin 500 yeni üye yaparak Türkiye genelinde Antalya teşkilatının üst üste birinci geldiğini söyledi.

Son dönemde milletvekilleri ile ilçe ilçe, köy köy ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Köse, "İnsanlar diyor. Nasıl olmasınlar, bugün maalesef Antalya'yı çok çarpık bir zihniyet yönetiyor. Yolsuzluklar, usulsüzlükler, sıkıntılar ve hizmetsizlik hat safhada. Antalya'yı bu iraden kurtarmak lazım" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının,belediyeyi Menderes Türel'den yüksek miktarda borçla devraldığını söyleyerek sürekli "ağladığını" ifade eden Köse, şöyle konuştu:

"Çok güzel mizansenler var. Antalya Büyükşehir Belediyesi borca batıkmış, hacizler geliyormuş, alacaklılar kapıdaymış. Bunların hepsi hikayedir. Bunların hepsi hizmet yapamamanın, iş bilmezliğin bahanesidir. Gerçek nedir? Antalya Büyükşehir Belediyesinin sayın Akaydın döneminde ödemekle yükümlü olduğu borç 350 milyon liradır. Sayın Menderes Türel'in, Bekir Kumbul'dan belediyeyi devraldığındaki borcu 325 miyon liradır. Aradaki 5 yılı düşünürseniz, arada bir şey yok. Bir günden bir güne Menderes Türel demedi. Sayın Akaydın'ın kendi döneminde ödeyeceği borcu 350 milyon lira olmasına rağmen demiştir, yine yalan söylemektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi diye 190-200 milyon lira arası borç almıştır. Ayrıca ne kadar gayrimenkulu varsa sattı, 150 milyon lira gelir elde etti. Yetmedi, Akaydın'ın her fırsatta küfrettiği Başbakan 900 milyon lira para gönderdi. Ama borç ödendi mi, işçilerin maaşı ödendi mi, ödenmedi. Antalya'ya hizmet üretildi mi, üretilmedi."

Akaydın'ın festivale, şarkıya türküye 50 milyon lira harcadığını iddia eden Köse, "50 milyon liraya şarkıya, türküye para harcamayı biliyorsun, bir tane kavşak yapmayı bilmiyorsun. Bugün 50 milyon liraya tanesi 5 milyon liradan 10 köprülü kavşak, 10 alt geçit yapılır, Antalya'nın da trafik sorunu çözülürdü" diye konuştu.

Bugün Antalya'nın en büyük sorununun bütün anketlerde ulaşım çıktığını, oysa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın "Antalya'nın ulaşım diye bir sorunu yoktur" dediğini savunan Köse, "Adam Antalya'ya Fransız, Antalya'dan haberi yok. Kendisini hoca bellemiş, bütün Antalyalıları öğrencisi ve onun her dediğine inanacak zannediyorlar. Antalyalılar bu hatayı bir kez yaptı, bir kere daha yapmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Yerel yöneticiler adına konuşan Kepez Belediye Bşakanı Hakan Tütüncü de AK Parti belediyeciliği döneminde vatandaşa götürülen hizmet kalitesinin arttığını söyledi.

Çok üretken belediye başkanları bulunduğunu söyleyen Tütüncü, "Önemli olan iz bırakmaktır. Yarın, öteki gün bu ülkenin tarihi yazılırken ülkenin AK Partili yılları yazılırken, diyebilmenin mutluluğu hiçbir şeyde olmayacak" dedi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti. Türel, toplantının basına kapalı bölümünde bir konuşma yaptı.

Kaynak: AA