'4. Balkan Panayırı' Başladı

Nilüfer Belediyesi ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "4. Balkan Panayırı", açılış töreniyle başladı.

Göçmen Konutları Pazar Alanı'ndaki törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, panayırın açılış töreninde yaptığı konuşmada, panayır ile insanlar arasındaki kaynaşma ruhunu güçlendirmeye özen gösterdiklerini belirtti.

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Özkan da Balkanlarda yaşanılan "acı tarihi" unutmadıklarını dile getirerek, "O tarihe takılıp kalmıyoruz. Yaşananlardan dersler çıkarıyoruz. Türkiye'de üyelerimize destek olmaya devam ederken, o bölgelerde Türk yaşamını gururla sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Panayır kapsamında, Sanatçı Sabriye Sayın, Rüstem Avcı, Turgay Paksoy, Ziynet Sali ile bir çok müzik grubu konser verdi.

Kurulan sergi ve stantlarda Balkan kültürü ve yöresel yiyeceklerin tanıtıldığı panayıra, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan, CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, Turhan Tayan ile Nilüfer ilçesinin kardeş kenti Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ve Bulgaristan'ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıev de katıldı.

4. Balkan Panayırı, yarın düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: AA