'3. Bodrum Türk Filmleri Haftası'

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından organize edilen "3. Bodrum Türk Filmleri Haftası" kapanış galası ve ödül töreniyle sona erdi.

Festivalin son gününde "Çakallarla Dans-2" filminin yönetmen ve oyuncuları ile yapılan söyleşi, vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Emek ödüllerinin verildiği törende ise dün hayatını kaybeden sanatçı Tuncel Kurtiz ile yazar Turgut Özakman unutulmadı.

Yıllarını Türk sinemasına adayan, Selda Alkor, Bulut Aras, Mahmut Hekimoğlu, Nuri Alço ve Salih Güney'e emek ödülü verilirken, etkinliğe katılması beklenen sanatçı Fikret Hakan ise Tuncel Kurtiz'in cenazesinden dolayı gelemedi.

Gecede gazetecilerin sorularını yanıtlayan sinema ve dizi oyuncusu Bulut Aras, bu tür festivallerin yapılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak, "Keşke bu tür festivaller bir Antalya, bir Altın Koza bir Bodrum'da değil de Türkiye genelinde yapılabilse. Bizler halkımızla bir araya gelebilsek. İnsanlar filmleri izleyebilse, seyredebilse çok daha iyi olur" diye konuştu.

Sinema sanatçıcı Selda Alkor ise 50 senedir bu camiaya emek vermiş bir insanın emek ödülü almasının çok kıymetli olduğuna işaret ederek, "Onur ödüllerini de çok seviyorum. Çünkü yıllarca yaptığımız doğru işlerin neticesinde size bir onur ödülü veriyorlar. O açıdan benim için bütün ödüller kıymetli ama emek ödüllerinin ve onur ödüllerinin yeri bambaşka" diyerek duygularını dile getirdi.

Kaynak: AA