Uyuşturucu Operasyonunda Polise Taşlı Saldırı: 2 Polis Yaralı

Antalya’da bir eve uyuşturucu baskınına giden polis ekiplerinin araçları taşlandı.

2 polisin hafif yaralandığı, 3 polis aracının hasar gördüğü olayda 8 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, aldıkları bir ihbar sonucu Zeytinköy Yeşildere Mahallesi’ndeki bir eve baskın için yola çıktı. Ekipler mahalle girişine geldiklerinde durumundan şüphelendikleri bir kişiyi sorgulamak istedi. Şahsın kaçmaya başlaması üzerine kovalamaca başladı.

Ara sokaklara giden şüphelinin arkasından giden 3 ekip otosuna taşlı saldırı yapıldı. Saldırıda araçlar zarar görürken, 2 polis hafif yaralandı. Olayın ardından bölgeye polis merkezinden ekiplerin yanı sıra çok sayıda yunus, asayiş ve çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken, izinli olan polisler de göreve çağrıldı. Taşlamanın ardından mahalleye giren yunus ekipleri kalabalığı dağıttı.

Polis araçlarını taşladıkları ileri sürülen 8 kişi tek tek evlerinden alınarak gözaltına alındı. Baskın yapılacak olan evde ise narkotik köpeği eşliğinde arama yapıldı. Aramada yaklaşık 100 gram eroin ele geçirildi. Evdeki şüphelilerin eroinleri evin çeşitli yerlerine attıkları öğrenildi. Gözaltına alınan şahısların yakınları ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bölgeye TOMA ve sağlık ekipleri de tedbir amaçlı geldi. Polisin mahalledeki araması devam ediyor.

Söz konusu mahalle, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın sıradan bir vatandaş gibi girerek uyuşturucu temin ettiği anları kamera ile tespit edip, TBMM’de bu görüntüleri ve temin ettiği uyuşturucuları basın mensuplarıyla paylaşmasıyla gündeme gelmişti.
Kaynak: İHA