SP’li Yaşar Canbay, Kazan’ı Ziyaret Etti

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğu halde buğdayı, mısırı, pamuk ve pirinci dışarıdan aldığını ve Türkiye’nin adeta bir ithalat cenneti haline geldiğini söyledi.

SP’li Yaşar Canbay, Kazan’ı Ziyaret Etti
Partisinin Kazan ilçe teşkilatını ziyaret eden SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, ilçede resmi ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettikten sonra basın açıklaması yaptı.

Genel merkezimizin yapmış olduğu ilçe ziyaretleri programı çerçevesinde Kazan’ı ziyaret ettiklerini ve aynı gün içerisinde diğer ilçelerde de bu ziyaretlerin yapıldığını belirten Yaşar Canbay, “Ziyaretin amacı ilçe teşkilatlarımızı ziyaret etmek, onlarla görüş alışverişinde bulunmak, esnaf, resmi ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmektir” dedi.

Ziyaretlerle ilgili izlenimlerini de paylaşan SP Genel Başkan Yardımcısı Canbay, “Özellikle esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ettiğimizde bir durgunluğun yaşandığını gördük. Bunun sebebi alım gücünün düşük olmasıdır. Zira 11 yıldır memura, işçiye emekliye,sağlanan ücret artışları 3+3 olmaktadır. Yapılan ücret artışları gelen zamlar karşısında çok kısa zamanda erimektedir. Yine bu ziyaretler esnasında karşılaştığımız köylü ve çiftçi kardeşlerimizin de önemli sıkıntılar yaşadıklarına şahit olduk. Zirai faaliyetlerle uğraşan arkadaşlarımız tohum, ilaç, mazot gübre gibi girdi maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet ettiler” diye konuştu.

SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, konuşmasında şunları söyledi:
"Türkiye bir tarım ülkesi olduğu halde gittikçe geriye gidiyoruz. Şuanda Türkiye buğdayını dışarıdan alıyor. Mısır, pamuk pirinç dışarıdan alınıyor. Dışarıdan gelen ucuz ithalat karşısında bizim çiftçimiz üretimden soğuyor. Türkiye adeta bir ithalat cenneti haline gelmiştir. Dışarıdan gelen ucuz ithalat sebebiyle bizim iç piyasadaki bütün sektörler büyük bir darbe yemektedir. Halkın en önemli endişelerinden birisinin de gençliğimizin, geleceğimizin karşı karşıya kaldığı tehlikelerdir. Aileler dağılıyor, gençler çocuklar başıboş kalıyor. Türkiye’de suç oranları hızla artıyor. Son yıllarda ülkemizde boşanmalar, intiharlar uyuşturucu fuhuş ve diğer suçlardaki istatistikler de korkutucu düzeydedir. Bunların önlenmesinin en öneli yolunun da eğitimin temeline ahlak ve maneviyat harcının konmasıdır.11 yıldan beri ülkemizi yöneten mevcut iktidar gündelik hayatı kolaylaştıracak pek çok icraatlar yapmıştır. Halkımız da bundan dolayı bazı kolaylıklar yaşamaktadır. Özellikle sağlık sektöründe hastanelerdeki iyileştirmeler bölünmüş yollar, otobanlar hava alanları bunlar insanımızın gündelik hayatını kolaylaştırmıştır ancak bu hizmetler bir ülkenin kalkınması için yeterli değildir. Bir ülke ancak kendi sanayisini kurarak teknolojisini tamamlayan, dünya çapında marka firmalar ile sanayi hamlesini gerçekleştirebilen ülkeler kalkınabilirler. Peki bu arkadaşlarımız 11 yıldan beri neden hala kendi otomobilimizi yapamadılar. Kendi uçağımızı yapamadılar. Niçin hala teknolojide marka olacak firmalara sahip olamadık. Kalkınma hamlesini başlatacak olan ruhtur, şuurdur, idealdir. Bu eksik olduğu için bu hizmetler yeterince yapılamamıştır. Önümüzde yerel seçimler var. Biz inanıyoruz ki Saadet Partisi bu seçimlerde yeni bir sayfa açacak, yeni bir başlangıç yapacaktır. Ülkemizin hemen her yerinde olduğu gibi Kazan’da da en iyi sonucun alınması için gereken gayret gösterilecektir. İnşallah Milli Görüş en kısa zamanda yönetime gelerek milletimizin özlemle beklediği ve önce maneviyat bayrağını dalgalandırmak, ağır sanayi ve teknoloji hamlesini tamamlamak, devlet millet paylaşmasını sağlamak ve şahsiyetli bir dış politikayı uygulamaktır. Yaşar Canbay partisinin başka partilerle seçim ittifakının söz konusu olmadığını belirterek, Türkiye’nin hemen her yerinde aday göstererek en iyi sonucu almak için çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA