Şimdi 'Grip Aşısı” Zamanı

65 yaşını geçmiş KOAH, astım gibi müzmin akciğer hastalığı ya da şeker, kalp, böbrek gibi hastalıkları bulunanlar ile hastane ve huzurevlerinde çalıştıkları için grip aşısı olmak isteyenler için bu dönemin (Eylül, Ekim ayları) doğru bir zamanlama olduğunu belirtildi.

Şimdi 'Grip Aşısı” Zamanı
Tavşanlı'da, hava sıcaklıklarının azalması ile eczanelerde grip aşısında talep artışı yaşanıyor.

Vatandaşlar, kış mevsimi gelmeden yaptırılması gereken grip aşısını alabilmek için eczanelerin yolunu tutuyor.

Kütahya Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Akcan, grip aşılarının Türkiye'ye geldiğini ve eczanelere dağıtımının yapıldığını belirterek, “65 yaşını geçmiş KOAH, astım gibi müzmin akciğer hastalığı ya da şeker, kalp, böbrek gibi hastalıkları bulunanlar ile hastane ve huzurevlerinde çalıştıklara yönelik grip aşısı olmak isteyenler için bu dönem doğru bir zaman dilimidir" dedi.

Grip aşısı olmak isteyenlerin öncelikle hekim tavsiyesi ile karar vermeleri gerektiğini anlatan Akcan, “Grip aşısı önceki senenin tespit edilen grip virüslerinin aşı hale getirilmesiyle koruyucu bir uygulamadır. Bizler grip aşısının hekim tavsiyesine göre vurulmasını tavsiye ediyoruz. Özellikle kronik hastalığı olanların vurulmasında fayda var. aşının gribe yakalanmadan yapılması gerekiyor. Grip aşısının süreci Eylül'de başlıyor, Aralık sonuna kadar yapılabiliyor. Griş aşısı olunca hasta olunmayacak anlamında bir şey söyleyemeyiz. Ancak yakalanıldığında hafif atlatılmasına yardımcı oluyor” ifadelerini kullanıyor.
Kaynak: İHA