Öğrenci Dostu Bornova Belediyesi

Bornova’da yaşayan ya da üniversitelerde öğrenim görmek için kente gelen gençlerin ihtiyaçlarını karşılama amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan Gençlik Merkezi’nin bu yıl daha da büyüyor.

Öğrenci Dostu Bornova Belediyesi
Sıcak yemek, çay, çamaşırhane, kütüphane ve internet gibi olanakların ücretsiz olarak sunulduğu Merkez’den yararlanacak öğrencilerin sayısı, yeni dönemde 800’den 1300’e çıkacak
Bornova Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine destek olmak için 2012 yılında açtığı Büyükpark'taki Gençlik Merkezi, yeni dönemde de yoğun ilgi gördü. İhtiyaç sahibi yüzlerce öğrenci, üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde kurulan stantta tanıtımı yapılan Gençlik Merkezi’ne başvurdu. Hizmete girdiği ilk yıl 800 öğrenciye kucak açan Merkez, başvuruları kabul edilen 500 ihtiyaç sahibiyle ile birlikte 1300 gence hizmet verecek.

Bornova Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yaptıkları fiziki yatırımlar ve rutin belediye hizmetleri dışında vatandaşları sosyal belediyecilik anlayışıyla da kucakladıkları söyledi.

Gençlik Merkezi’nin örnek bir proje olduğunu söyleyen Sındır, ‘‘Geleceği emanet edeceğimiz gençler bizim için çok önemli. İşte bu nedenle ihtiyaç sahibi hiçbir öğrencimizi geri çevirmek istemedik, sayıyı arttırdık’’ diye konuştu.

Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi, üniversite öğrencilerine her gün saat 12.00 ile 19.00 saatleri arasında sıcak yemek imkanı sunuyor. Ayrıca sınırsız çay hizmetiyle kafeterya ortamının da oluşturulduğu Merkez’de, ücretsiz çamaşır yıkama ve kurutma hizmeti veriliyor. Üniversite öğrencilerinin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan, haftanın 7 günü sabah 08.00'den akşam 24.00'e kadar hizmet veren Gençlik Merkezi'nde ücretsiz kablosuz internet imkanı da var.

Üniversite öğrencilerinin para harcamadan sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı Gençlik Merkezi'nde, ihtiyacı olan öğrenciler belirlenerek erzak ve eşya yardımı yapılıyor. Bireysel danışmanlık hizmetinin de verildiği Merkez'de, öğrencilerin zamanlarını daha iyi geçirebilmeleri için satranç, tabu, scrable, jenga gibi oyunlar da bulunuyor. Günlük gazetelerle birlikte haftalık ve aylık dergilerin de bulundurulduğu Gençlik Merkezi'nin isteyen öğrenciler doğum günü gibi özel kutlamalarını yapabiliyorlar. Üniversite öğrencilerinin kulüp çalışmalarını yapabilmeleri için mekanların yaratıldığı Merkez'de zengin bir kütüphane yer alıyor.

Üniversite öğrencileri, “Bornova Genç Kart” başvurusu yaparak Merkez’in olanaklarından yararlanabiliyor. Genç Kart sahibi öğrenciler belediyenin kültür ve sanat faaliyetlerinden de yararlanabiliyor.
Kaynak: İHA