Kaymakamlıktan Şaşırtan Tahliye Kararı

Bursa’da toplu konut sitesi sakinleri, 6. katta oturan yeni yöneticinin kapıcıymış gibi gösterilerek kendi evinden çıkarılmak istenmesine tepki gösterdi.

Kaymakamlıktan Şaşırtan Tahliye Kararı
Hamitler Toplu Konut Sitesi'nden 3 sene önce aldığı evde eşi ve 2 çocuğuyla birlikte ikamet eden 2. Etap Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yalçın’a, 23 Eylül’de evini tahliye etmesi için Osmangazi Kaymakamlığından tebligat geldi. Tebligatta, Yalçın'dan kapıcılık yaptığı gerekçesiyle evi tahliye etmesi istendi. Yalçın, yaptığı araştırmada, eski yönetimin avukatı tarafından Osmangazi Kaymakamlığına dilekçe verildiğini öğrendi. Bunun üzerine bir avukat tutarak Kaymakamlığa giden Yalçın, Kaymakam ve yazı işleri müdürünün izne ayrıldığını öğrendi

Toplu konutlardan 2010 yılında 180 taksitle uzun vadeli gayrimenkul sözleşmesi imzalayıp ev aldığını söyleyen Yalçın, borcun 42 taksidini ödediğini söyledi.

Eski yönetimin avukatının bunu yaptığını ifade eden Yalçın, “Pazartesi sabahı polisin kapı ziliyle uyandık. Tebligatı aldığımda buranın bize kapıcı dairesi olarak tahsis edildiği, benim de kapıcı olarak çalıştığım yazıyordu. İş akdimin feshedilmesinden dolayı evimin tahliye edilmesi isteniyor. Eski site yönetiminin avukatı Kaymakamlığa giderek, benim kapıcı olarak çalıştığımı iddia eden bir dilekçe yazmış. Kaymakamlık da bu dilekçeyi araştırmadan onaylamış. Kaymakamlık benim kapıcı olduğuma karar vermiş. Biz de avukatla belgelerimizi hazırlayıp Kaymakamlığa gittik ama Kaymakam ve yazı işleri müdürünün izne ayrıldığını öğrendik. Kaymakam ve yazı işleri müdürü geldiğinde yazıyla ilgileneceklerini söylediler. Pazartesi günü benden evimin tahliyesini istiyorlar. Bu zamana kadar kimse gelmezse ne olacak? Biz aile olarak huzursuzuz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Yalçın’ın evinin önünde toplanan mahalle sakinleri durumu protesto etti. Mahalle sakinleri, “Sinan Bey'i 4 senedir tanıyoruz. Burada birlikte oturuyoruz. Kendisi kapıcı değildir, bizim yönetim kurulu başkanımızdır. Seçimle geldi. O iftirayı kabul etmiyoruz. Kendisi halkın istediği bir kişidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA