Artvin Valisi Cirit, Yusufeli'nde İncelemelerde Bulundu

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli ilçesinde bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Cirit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, Orman Bölge Müdürü Salih Akbaş, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ve Sağlık Müdürü Murat Küçükoğlu ile gerçekleştirdiği incelemelerde, Artvin-Yusufeli kara yolu üzerinde bulunan ve Deriner Barajı suları altında kalmaktan kurtarılarak yeni yerine inşa edilen tarihi Zeytinlik Camisi'ni ziyaret etti.

Caminin çevresini ve iç kısmını gezerek buradaki işçileri bir süre izleyen Vali Cirit, çalışmalar hakkında ilgililerden bildi aldı.

Ardından Yusufeli ilçesine giden Vali Cirit, hükümet binası önündeki çay bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Cirit, ilçenin mevcut durumu ve sorunları hakkında Kaymakam Ömer Dereci'den brifing aldı.

Buradan Halitpaşa İlköğretim Okuluna giden Vali Cirit, 3/B sınıfı öğrencilerini derste ziyaret ederek çikolata ikram etti. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Cirit, kendisinden imza isteyen çocukları kırmayarak hepsinin defterini imzaladı.

Ardından Halitpaşa İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Cirit, ilçede yapımına başlanan Yusufeli Barajı ve ilçenin kurulacağı yeni yerleşim yeri ile ilgili sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya başkanlık etti.

Toplantıya katılan ve söz almak isteyen herkese söz hakkı veren Vali Cirit, burada konuşulan sorunları not alarak gerekli çalışmaları kısa sürede başlatacağını söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan ve restorasyon çalışması devam eden İşhan Kilisesi'ni ziyaret eden Vali Cirit, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA