AK Parti Didim İlçe Danışma Meclis Toplantısı Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Didim İlçe Danışma Meclisi Toplantısı İl Başkanı Sadık Atay’ın’da katılımı ile gerçekleşti.

AK Parti Didim  İlçe Danışma Meclis Toplantısı Yapıldı
Adalet ve Kalkınma Partisi Didim İlçe Teşkilatı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı dün akşam saat 20|30’da Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya AKP Aydın İl Başkanı Sadık Atay, AKP Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, İl Başkan Yardımcıları Niyazi Aykut, Hüseyin Öz, Engin Vural, Cüneyt Bayraktar, İlçe Başkan Yardımcısı Muhittin Doğan, Kadın Kolları Başkanı Solmaz Seçilmiş, Gençlik Kolları Başkanı Vedat Yamaç, ve çok sayıda partili katıldı.

Çok sayıda partilinin katılım sağlayarak salonu hınca hınç doldurduğu toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Toplantının açılış konuşmasını AKP İlçe Başkanı Hilmi Erbaş gerçekleştirdi. Erbaş, salondaki kalabalığın AK Parti’li seçmenin istek ve alakasını gösterdiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu belirterek daha büyük salonların Didim için gerekli olduğunun altını çizdi ve AKP Belediyeciliğinde bu gereksinimin karşılanacağını bildirdi.

‘BAŞBAKAN’IN HATIRINA DİDİM’İ KAZANMALIYIZ’
İlçe Başkanlığı olarak göreve geldikleri 17 Haziran 2012 tarihinden itibaren topyekün çalışma içerisinde olduklarını belirten Erbaş, teşkilatın 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde yaşanan acı-travma ve çekişmeyi bir tarafa bıraktığını söyleyerek “Bu manzaraların hepsi çözüldü. Gereken dersleri çıkartarak geleceğe yürüyeceğiz” dedi.

2014 yerel seçimlerinin Aydın ve Didim için önemli gelişmeler barındıracağını ifade eden Erbaş “Önceki yıllarda bizler seçimi kendi hatalarımızdan dolayı kaybettik. CHP ve CHP’nin Belediye Başkan Adayı seçim kazanmadı, biz hediye ettik. 10 yıl sonra toparlanarak İl Başkanımıza ve Milletimize hediye edeceğiz. Her birinizin İlçe Başkanı veya İl Başkanının taşıdığı sorumlulukla çalışacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik vasfının yerel yönetim sürecinde de belirgin şekilde ön plana çıktığını belirterek ‘liderlik vasfının’ önem taşıdığını söyleyen Erbaş “Türkiye istikrarlı bir şekilde büyüyor. Bölgesinde güçlü bir devlet haline geldi ve ekonomide Dünya 16.sı olma noktasında ilerliyor, ülke içinde ağza alınmayan sorunlar çözüm noktasına geldi. Hal böyle iken, ülkenin her karışında gece gündüz demeden hiç uyumadan çalışan bir Başbakan varsa onun hatırına Aydın’ı Didim’i kazanmalıyız” dedi.

“YEREL SEÇİM SÜRECİ 1 EKİM-1 KASIM ARASINDA”
1 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylığı sürecinin başlayacağını belirten Erbaş “Bu süreçte adayımızın kim olduğu önemli değil, AK Parti olarak Didim’i kuşatacak projelerimiz var. Didim’de Aydın’da bu yerel yönetim anlayışını çekmeye mahkum değil, önümüzdeki süreçte şiarımız beraberlik olmalıdır. Ben bu noktada üzerime düşen fedakarlığı yapmaya hazırım, bütün gönül veren arkadaşlarımdan da aynı fedakarlığı bekliyorum” dedi.

“GEZİ’Cİ DEĞİL, GERİCİ!”
AKP İl Başkanı Sadık Atay ise gördüğü manzaranın seçime hazır kazanmaya kararlı bir kitleyi temsil ettiğini belirterek “Geçmişi ve kişileri kurcalamanın kimseye bir faydası yok. Bende dahil geçmiş dönemlerde en büyük hatamız buydu” dedi.

Taksim Gezi Parkı Olayları ile başlayan sürecin aşıldığını kaydeden Atay “Artık o şahit olduğumuz tablonun neticesinde Bunlar gezici değil, gericiler diyebiliriz. Menderes’e gerici diyen idam ettiren, Türkiye’nin önündeki tümseği geçmesini istemeyen CHP zihniyeti şimdi adına lokmalar döküyor, hayırlar yapıyor. Türkiye’nin en büyük havalimanını yapalım diyoruz, olmaz diyorlar. Nükleer Santral Yapalım, olmaz. Boğazlar’ı kullanamıyoruz, Kanal İstanbul Projesi, olmaz! Neden olmaz biliyor musunuz; faiz lobisi Türkiye’nin kasasının dolmasını istemiyor. Gelin tüm bunları görerek gericilerden Didim’i de Aydın’ı da kurtaralım” dedi.

AKP’nin Aydın’da 95 Bin üyeye ulaştığını öne süren Atay, AK Partinin kendi kendine yeteceğini belirterek “Millet CHP zihniyetinden nefret etmişken, yanı başımızdaki AK Partili Belediyelerdeki hizmetler neden bizde yok derken, böylesine güçlü örgüt varken geriye bir tek işin formülünü uygulamak kalıyor. İşin formülü ben değil, biz demektir. Hata yapmayalım, İlçe Başkanımızın da dediği gibi Başbakanımızın gece gündüz çalıştığını unutmayalım. İlçe Teşkilatı bu samimi duruşunu sürdürürse Büyükşehir’de İlçe Belediyesi de bizim olacak”
‘KIYTIK YAPANIN CANINA OKUNECEK!”
Sadık Atay konuşmasını Kurtuluş Savaşı sırasında işgalci güçlerden kurtulmak isteyen halkın Yörük Ali Efe ile arasında geçen bir dialogla bitirdi. Atay, halkın Yörük Ali Efe’ye düşmandan kurtulmanın yolunu sorduğunu bunun üzerine Yörük Ali Efe’nin ertesi gün herkesin ertesi gün meydanda toplanması yönünde çağrı yaptığını. Halkın yapılan çağrı sonrasında toplandığı meydan da Efe’den kurtuluş formülü beklerken Yörük Ali Efe’nin ise halka ‘ Düşman yurda girdi çıkartılecek, kıytık yapanın canına okunecek’ dediğini belirterek “Kıytık yapanın canına okuyacağız. Böyle teşkilatta kıytık olmaz’ dedi.

Toplantı basına kapalı devam etti.
Kaynak: İHA