10 Saniyede Bir Tabak Baklava Yedi, Altını Kaptı

Beylikdüzü'nde düzenlenen Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

10 Saniyede Bir Tabak Baklava Yedi, Altını Kaptı
Şenlikte 1 tabak baklavayı 10 saniyede yiyen Gaziantepli katılımcı 1 gram altının sahibi oldu.
Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı birbirinden lezzetli yemeklerini İstanbulluların ayağına getirdi. İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 2. si düzenlenen 2. Avrupa Yakası Gaziantep Yiyecekleri Şenliği başladı.

28-29 Eylül (Cumartesi-Pazar) tarihlerinde Beylikdüzü Belediyesi'nin de desteğiyle Çarşamba Pazarı alanında başlayan şenliklerde, Gaziantep sofrasının dünyaca meşhur kebap ve tatlıları tanıtılıyor.

Şenlikte ziyaretçiler arasında düzenlenen Baklava ve kebap yeme yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 10 saniye gibi kısa bir sürede bir tabak baklavayı yiyen Mustafa Demircioğlu, Gaziantepli olduğunu belirterek, "Daha yarışmanın başında rakiplerimi hiçbir şansınız yok diye uyarmama rağmen bana inanmadılar. ödül olarak kazandığım altını eşime hediye olarak götüreceğim" dedi.

Kebap yeme yarışmasında ise birinciliği Ümit Kartal elde etti.

Etkinliğe ilginin yoğun olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Fahri Bahattin Öztütüncü, "Şenliğimizde mumbardan kelle paçaya kadar Gaziantep'in eşsiz lezzetlerini İstanbulluların beğenisine sunuyoruz. Şehrimizin misafirperverliğini kendine has kültürünü,folklorunu tanıtacağız. Yarışma ve sahne gösterileriyle Gaziantep kültürünü sergileyeceğiz. İstanbulluları önce doyuracak, daha sonra da davul zurnayla coşturacağız. Gaziantep ve İstanbul'un önde gelen iş adamları, sanatçı ve bürokratlarının katılacağı şenliğimizde folklor, Türk sanat müziği, halk müzikleri ve davul zurna eşliğinde halay ekipleri yer alacak. Şenlikte Gaziantep’in dünyaca meşhur baklava, katmer, kebap, ali nazik, içli köfte, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kelle paça gibi yemekleri ziyaretçilere sunulacak" diye konuştu.

Şenlik Pazar akşamına kadar devam edecek.
Kaynak: İHA