Sulakyurt'ta Koyun ve Keçiler Aşılandı

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde başlatılan aşı kampanyası kapsamında koyun ve keçilerin aşılandığı bildirildi.

Sulakyurt'ta Koyun ve Keçiler Aşılandı
Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sulakyurt ilçesine bağlı Danacı köyünde Hacı Mehmet Altaş’ın 150 koyun ve keçisi çiçek hastalığına karşı aşılanarak sonbahar dönemi hayvan hastalıklarına karşı aşılama kampanyasının başlatıldığı belirtildi. Aşılamada Danacı köyü tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Yasemin Baydemir de çiftçilere tarımal konularla ilçili çeşitli bilgiler aktardı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Veteriner Hekim Kürşat Gazi Boyacı, Sulakyurt merkez ve Danacı köyünde programlı olarak bin doz koyun ve keçiye çiçek aşısı yapıldığını, ayrıca 3 bin 350 büyükbaş hayvana şap aşısı ve 6 bin koyun keçi veba aşısının da program süresince yapılacağını söyledi.

İlçede ayrıca Güzelyurt köyünde İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle çiftçilere Tarım Danışmanı Veteriner Hekim Haydar Sümbül’ün eğitici olarak katılacağı, 3 ay sürecek olan süt sığırcılığı yetiştiriciliği eğitim projesini de başlattıklarını söyledi.

İl Müdürü Recep Kırbaş, il genelinde sonbahar döneminde 60 bin küçükbaş hayvana koyun keçi veba aşılaması, 33 bin büyükbaş hayvana ise şap aşılaması yapılacağını söyledi.

İlkbahar döneminde ise program kapsamında Kırıkkale merkez, Çelebi, Delice ve Keskin ilçelerinde 25 bin 219 büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldığını kaydeden Kırbaş, programın yüzde 100 oranda gerçekleştirildiğini, ayrıca 47 bin 236 küçükbaş hayvana da konjoktival brusella aşısı uygulaması yapılarak ilkbahar aşı programının tamamlandığını ifade etti.

Aşılama çalışmalarının yanında küpeleme ile hayvanları kayıt altına alma çalışmalarının da hassasiyetle yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA