İzmir'de Bireysel Silahlanmaya Tepki

Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu (BİSİTEP) üyeleri İzmir'de "silahlanmaya hayır" dedi.

İzmir'de Bireysel Silahlanmaya Tepki
Maganda ve şiddet kültürüne karşı eyleme maganda kurşunu ile katledilenlerin yakınları da katıldı.

2003 yılında maganda kurşunu ile katledilen Ali Stair Grimason'un ailesi, geçtiğimiz yıl Karabağlar'da yine adressiz bir kurşuna hedef olan 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın ailesi, ve yine geçtiğimiz yıl çalıştığı Medy Türkü evinde maganda kurşunu ile katledilen baterist Regaip Vatansever'in ailesi ile müzisyen dostları Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu.

Eylemde konuşma yapan İzmirli kanaat önderlerinden İl Fakirlerini Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sancar Maruflu, ülkemizde giderek tırmanan şiddetin, artan cinayetlerin, kayıtdışı bireysel silahlanmanın ve maganda kurşunu ile gerçekleşen ölümlerin sayısındaki artışın feci boyutlara ulaştığını ifade ederek siyasileri göreve çağırdı.

BİSİTEP'in kurucusu olan Avukat Tuncer Eşsizhan ise toplumun bilinçlenmesinin önemine değinerek, çocukluktan başlayarak çocukların şiddete eğilimli hale getirildiğini söyledi.

Oyuncak silahların kırılıp yerine çocuklara müzik aleti, kitap verilmesi gerektiğini kaydeden Eşsizhan, "Gelişmiş bir toplum haline gelmeden ve yaşam kalitesini yükseltmeden mevcut durumda benzer acılar yaşanmaya devam eder. Bireysel silahlanmanın önlenmesi için siyasilere büyük görevler düşüyor" dedi.

Çeşitli konuşmaların ardından İzmir Müzisyenler Derneği üyelerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile etkinlik sona erdi. Cumhuriyet Anıtı'na İzmir Müzisyenler Derneği üyelerinin rengarenk balonlarla hazırladığı barış işareti bırakıldı.
Kaynak: İHA